Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile unui mic dejun format din alimente raw

Alimentația este unul dintre lucrurile care ne influențează cel mai mult sănătatea, aspectul fizic și starea de spirit. Iar în opinia nutriționiștilor, o alimentație sănătoasă începe chiar de la micul dejun, de aceea este important să nu sărim peste acesta și să fim atenți la ce includem în meniul primei mese a zilei.

Beneficiile micului dejun raw

Pentru a beneficia din plin de un aport nutritiv ridicat încă de la primele ore ale zilei, putem consuma alimente raw, care sunt neprocesate, pentru că aceasta conțin cu până la 30% mai multe vitamine și minerale decât alimentele gătite. Corpul nostru are nevoie de nutrienți imediat după trezire astfel că putem profita din plin de ceea ce ne oferă o astfel de alimentație.

Fructele, peștele, legumele, nucile și semințele se numără printre alimentele raw ce pot fi incluse în meniul mesei de dimineață.

Un astfel de mic dejun este recomandat și celor care vor să slăbească. Pe lângă faptul că mâncați mai sănătos, organismul vostru se va detoxia și veți reuși să digerați destul de repede ceea ce au consumat. De asemenea, în cazul în care urmează să faceți efort fizic, elementele nutritive din mâncarea raw vor fi absorbite foarte ușor.

În situațiile în care nu aveți timp să gătiți dimineața, un astfel de meniu vă va scăpa de multă bataie de cap. Puteți încerca o mulțime de combinații de alimente neprocesate, mai ales fructele consumate la micului dejun, atât sub formă de salate, cât și sub formă de smoothie-uri sau sucuri naturale.

Cosumul alimentelor neporcesate ajută la întătirea imunității corpului, la menținerea unui aspect tânăr al pielii, dar și îmbunătățirea sănătății firelor de păr. Vitaminele și mineralele naturale pe care le vom obține ne vor face să avem o stare de sănătate mai bună ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Alimentația raw, formată din alimente neprocesate, nu dăunează sănătății noastre și ar putea fi o alternativă bună pentru mulți din noi, dar mai ales pentru cei care vor să adopte un stil de viață mai sănătos.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *