logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Calorii în alimentele de mic dejun

Este important ca prima masă a zilei să fie una consistentă, având în vedere că în ultimele 7-8 ore cât ai dormit nu ai consumat nimic. La o dietă normală, care include cam 2000 calorii pe zi, micul dejun ar trebui să conțină între 500 și 650 calorii. Am vorbit despre asta când am discutat ce ar trebui să conțină micul dejun. Mi-am propus să îți ușurez și mai mult munca în ceea ce privește gândirea micului dejun și să îți împărtășesc câte calorii conțin unele alimente consumate des la micul dejun.

Omletă cu bacon

Dacă obișnuiești să mănânci o omletă din 2 ouă și 2 sau 3 felii de bacon, mănânci în medie, aproximativ 240 calorii. Dacă adaugi și o felie de pâine prăjită și o salată de legume, mai mănânci încă vreo 200 calorii.

Clătite americane

În funcție de toppingurile pe care le preferi cu clătitele americane, poți mânca între 200 și 350 calorii în 3 clătite. Bineînțeles numărul de calorii diferă și în funcție de ingredientele pe care le folosești ca să prepari clătitele. Dacă faci clătite cu 3 ingrediente, vei avea mai puțin de calculat decât la alte clătite.

Cereale cu lapte/iaurt și fructe

Există nenumărate tipuri de cereale pentru mic dejun. Pentru a nu face o listă interminabilă, voi presupune că alegi cerealele sănătoase, integrale, sau fulgii de ovăz. În acest caz, muesli cu iaurt și fructe îți aduce un aport de aproximativ 380 calorii, cereale integrale cu lapte contribuie cu 230 calorii sau 320 dacă adaugi și o banană.

Sandviș cu ou

Un sandviș de mic dejun conține în mod obișnuit un ou făcut ochi, o chiflă, câteva felii de bacon sau mezeluri, o felie de brânză și câteva legume precum o frunză de salată sau o felie de roșie (care e de fapt un fruct). Luând asta în considerare, aduci un aport de aproximativ 450 calorii la micul dejun.

Brioșe și alte produse de patiserie

O brioșă dulce sau sărată îți poate aduce un aport de aproximativ 350 calorii, însă în funcție de ingredientele pe care le conține numărul de calorii poate crește sau scădea. Încearcă să ții cont de asta.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *