ceapa_22506317
ceapa_22506317

Ce beneficii are ceapa pentru organismul nostru

Ceapa este ocolită de mulți dintre noi din cauza mirosului său puternic. Nu este tocmai de preferat să mâncăm ceapă înainte de a merge la serviciu sau la o întâlnire importantă, dar ori de câte ori avem ocazia, este bine să o consumăm. Pe bună dreptate poate fi considerată superaliment datorită beneficiilor multiple pentru sănătate. Ceapa nu este doar un aliment, ci chiar un medicament natural care ajută la prevenirea și tratarea unor boli și a deficitului de minerale și vitamine.

Poate fi mâncată în mai multe feluri: prăjită, fiartă sau crudă. Este de preferat ultima variantă deoarece i se păstrează toate proprietățile. O putem mânca în salate sau adăugată sub formă de pastă la diverse feluri de mâncare sau chiar suc în combinație cu mai multe legume.

Iată cele mai importante beneficii ale cepei pentru organismul nostru:

1. Ceapa este un bun aliat pentru cei care suferă de anemie datorită conținutului mare de fier.

2. Luptă împotriva multor bacterii grație conținutului mare de tiosulfate care au proprietăți antimicrobiene. Ceapa are puterea să lupte cu bacterii precum E.Coli sau Salmonella. Ajută la vindecarea unor infecții ale tractului urinar și ls tratarea tuberculozei. Are și efect antiinflamator, fiind așadar benefică pentru boli precum artrita sau guta.

3. Ceapa este benefică pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Este un medicament natural care ajută la scăderea tensiunii, previne formarea cheagurilor de sânge și subțiază sângele.

4. Studiile au dovedit faptul că persoanele care consumă frecvent această legumă au un risc mai scăzut de a dezvolta diferite forme de cancer, în special cancer de colon. Acest lucru se datorează cantității mari de flavonoizi pe care o conține. Este recomandat consumul cepei în formă crudă pentru a nu se pierde nimic din substanțele valoroase.

5. Ceapa este și un puternic afrodiziac, fiind recomandată persoanelor care au probleme cu libidoul.

6. Femeile care se află la menopauză ar trebui să consume cât mai des ceapă, deoarece ajută la prevenirea instalării osteoporozei. Datorită substanțelor pe care le conține, această legumă ajută la menținerea unei densități osoase mai bune.

7. Cei care au probleme cu digestia sau suferă frecvent de constipație ar trebui să ia în calcul ceapa și să o mănânce cât mai des sub formă crudă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com