Search
Generic filters
Exact matches only

Covrigi cu sana la micul dejun

Cu atâtea opţiuni de meniu la micul dejun nici nu mai ştii cu ce alimente ar fi mai potrivit să-ţi începi ziua. Dar, iată că avem o nouă propunere: covrigi cu sana. Acest fel de mâncare prezintă unele avantaje care vă pot convinge că merită să-l încercaţi, mai ales atunci când aveţi dimineţile pline şi va grăbiţi să ieşiţi pe uşă.

Covrigii cu sana nu necesită gătire. Pur şi simplu cumpăraţi sana şi covrigi, iar dimineaţă îi mâncaţi împreună. Sunt o alegere potrivită atunci când vă grăbiţi şi nu aveţi timp să gătiţi.

Covrigii cu sana sunt o alegere sănătoasă. Chiar dacă este un fel de mâncare atât de simplă, care nici măcar nu implică gătire, covrigii cu sana sunt o opţiune sănătoasă. Sana este un aliment des recomandat de specialişti din cauza proprietăţilor sale benefice pentru organism:

  • Sana poate preveni osteoporoză, pentru că este bogată în vitamina D şi calciu.
  • Sana poate reduce hipertensiunea arterială. Studii recente au descoperit că există o legătură puternică între consumul zilnic de lactate şi hipertensiunea arterială. Se pare că atunci când consumăm produse lactate, riscul de hipertensiune arterială scade cu până la jumătate (cu condiţia să mâncaţi 2-3 sana/ iaurturi degresate în fiecare zi).
  • Sana conţine culturi vii care sunt bune pentru intestine. Practic, sana este benefică în cazul persoanelor care suferă de constipaţie, diaree, cancer de colon, balonare şi alte infecţii ale intestinului. Sana poate determina modificări semnificative la nivelul florei intestinale şi întăreşte sistemul imunitar, accelerând deplasarea bolului alimentar. Sana previne apariţia infecţiilor pentru că scade nivelul glicemiei.

Covrigii cu sana sunt constistenti şi vă pot ţine satui până la orele amiezii.

Covrigii cu sana sunt delicioşi. În afara beneficiilor pentru sănătate, covrigii cu sana sunt foarte gustoşi şi apreciaţi de foarte multe persoane. Se pot consumă rapid, atât acasă, cât şi la birou. Dacă nu aţi avut timp să mâncaţi acasă dintr-un motiv sau altul, mai este încă timp să nu treceţi peste micul dejun. Ajuns la birou puteţi mânca rapid un covrig cu sana.

Atunci când alegeţi să consumaţi covrigi cu sana la micul dejun este indicat să ţineţi cont şi de următoarele aspecte: alegeţi mai degrabă covrigi din făină integrală și alegeţi să consumaţi sana degresată sau cu un procent redus de grăsimi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *