logo
Generic filters
Exact matches only

Cum să iei cele mai bune decizii pentru micul dejun

Sursă foto: dreamstime.com

Micul dejun este extrem de important pentru sănătatea și starea noastră de bine de pe parcursul întregii zile. Dacă încă nu ne-am făcut un obicei din a mânca de dimineață poate că ar trebui să privim cu mai mare atenție beneficiile pe care ni le poate oferi o astfel de schimbare minoră a stilului nostru de viață.

Cel mai important lucru este să nu sărim peste prima masă a zilei, însă nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și să spunem că este în regulă totul. Trebuie să fim conștienți de faptul că alimentele pe care le consumăm au un impact enorm asupra sănătății noastre.

Una dintre cele mai bune decizii este să îți pregătești singur micul dejun. Nu te gândi că îți poți lua ceva de mâncare de pe drum pentru că ceea ce vei cumpăra este posibil să aibă o mulțime de calorii care nu îți vor aduce niciun beneficiu. Un pachet de biscuiți, un covrig sau o gogoașă nu sunt deloc niște opțiuni bune pentru nimeni.

Dacă preferi să mergi la un restaurant pentru micul dejun sau situația e de așa natură, atunci trebuie să încerci o comandă mai personalizată în sensul în care îți poți realiza propriul meniu.

Poate vreo să renunți la carnea procesată care vine alături de ouă sau orice altceva, așadar e bine să întrebi.

De asemenea, trebuie să reținem faptul că până și caloriile de calitate se adună. Un exemplu în acest sens sunt sucurile de fructe care pot conține aproape 100 de calorii la fiecare 200 de mililitri. Pentru a nu consuma prea mult suc de fructe putem bea înainte un pahar de apă sau chiar și mai bine, putem folosi fructele întregi pentru că sunt o bună sursă de fibre care ne vor reduce apetitul. În cazul sucurilor, lucrurile stau invers, în sensul că ne pot stimula să mâncăm mai mult.

Poate că unora dintre noi le place să mănânce dulceață sau gem întins pe pâine alături de unt și margarină. O decizie bună ar fi să renunțăm la acestea din urmă pentru că aduce grăsimi în plus. Pe lângă acest lucru, trebuie menționat faptul că margarina are o consistență chimică extrem de apropiată de cea a plasticului și nu prea cred că există o persoană căreia să îi facă plăcere să consume plastic, având în vedere că acesta este extrem de toxic.

Indicat ar fi să renunțăm la biscuiți, brioșe sau alte lucruri care sunt bombe calorice și nu aduc niciun beneficiu nutritiv, mai ales dacă ne dorim să slăbim.

Pâinea integrală este alegerea cea mai bună pentru micul dejun și chiar și pentru restul zilei. Este deosebit de important să alegem o pâine de calitate, așadar ar fi bine să ne uităm pe eticheta cu ingredientele și cu informațiile nutriționale.

Alegând inteligent ceea ce consumăm la micul dejun ne facem un mare serviciu, deci poate că ar fi bine să fim mai atenți la dieta noastră matinală.

Citește și despre câteva sfaturi care te vor ajuta să nu sari peste micul dejun.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Pentru mine, ce-a mai bună alegere la micul dejun sunt CEREALELE INTEGRALE. Le consum de ani de zile (cred că se fac vreo 10 ani) și nu m-au dezamăgit niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *