logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Efectele benefice ale micului dejun asupra organismului tău

Mulți specialiști în nutriție consideră că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, datorită beneficiilor pe care le aduce asupra organismului uman. O alimentație sănătoasă și echilibrată ne poate ajuta să ne menținem în cea mai bună formă pentru mai mult timp. Iată cum ne poate ajuta micul dejun în acest sens:

1. Ne putem controla greutatea mai ușor

Persoanele care sar, de obicei, peste micul dejun au tendința de a mânca mai mult la următoarele mese luate pe parcursul zilei. De asemenea, pentru că le se face foame înainte de masa de prânz, mulți sunt tentați să consume mici gustări, nu foarte consistente și nutritive sau să mâncare de la fast-food, ceea ce crește riscul de a deveni supraponderal.

2. Consumul micului dejun ne face mai sănătoși

Este dovedit științifică că servirea unui mic dejun consistent și bogat în substanțe nutritive. Acest lucru este se datorează faptului că, un mic dejun sănătos, conține doza necesară de nutrenți de care are nevoie corpul nostru pentru a funcționa în parametrii normali, întreaga zi. Astfel, ni se reface necesarul de glucoză, de carbohidrați, de proteine, de fibre, de vitamine și minerale necesare organismului.

3. Ne oferă energie pentru întreaga zi

Pentru a ne energiza într-un mod natural de dimineață, după ce ne-am trezit, nu avem nevoie de cafea. Un mic dejun bogat în carbohidrați, fibre și proteine ne poate fi de mare ajutor în acest sens. Organismul nostru extrage din carbohidrați glucoza, refăcând astfel nivelul de glicogen pe care îl pierdem în timpul nopții și care este sursa noastră de energie zilnică, iar fibrele ajută organismul să elibereze treptat această energie.

4. Ne îmbunătățește memoria

Un mic dejun de calitate te poate ajuta să ai o memorie mai bună. Astfel, alimentele bogate în fibre, proteine, vitamine și fier, consumate la micul dejun, îmbunătățesc funcțiile creierului ajutându-ne să ne contrăm mai bine, să fim mai atenți, dar și să reținem și să procesăm mai ușor informațiile.

5. Ne îmbunătățește starea de spirit

Cu toții ne simțim bine după ce mâncăm, mai ales dacă eram înfometați. Servirea micului dejun reduce și riscul apariției stărilor de spirit negative precum nervozitatea, iritarea și oboseala. Acest lucru se datorează faptului că printr-o alimentație sănătoasă și bogată în nutrienți, corpul nostru își extrage vitaminele și mineralele necesare pentru întreaga zi, intrând astfel mai ușor într-o stare de bună dispoziție.

Prin urmare, obiceiul a de servi micul dejun are numeroase efecte benefice, atât asupra organismului și a sănătății, cât și asupra dispoziție noaste de peste zi. De aceea, pentru a avea un stil de viață sănătos și pentru a ne menține în formă este recomandat să încercăm, pe cât posibil, să servim zilnic micul dejun.

Pe tine cum te ajută cea mai importantă masă a zilei?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *