Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce să consumi salată de dimineață?

Peste tot auzim că la micul dejun ar trebui să consumăm obișnuitele produse precum lapte, cereale, cafea, ceai sau ouă. Însă, chiar dacă și acestea sunt opțiuni sănătoase, putem găsi și alternative mai bune pentru a beneficia din plin de un plus nutrițional de calitate, încă de la prima oră a dimineții.

O salată de fructe sau de legume poate fi cea mai bună opțiune din punct de vedere al avantajelor pe care le oferă. Dietele bazate pe plante reduc probabilitatea apariției unor boli de inimă, a cancerului sau a diabetului. De asemenea, ne putem face o salată care să conțină legumele sau fructele noastre preferate și putem fi siguri că această mică plăcere va avea numai efecte pozitive asupra noastră.

Pe lângă faptul că astfel de alimente conțin nutrienți de cea mai bună calitate, nu au multe glucide și nu sunt procesate. Simțurile noastre vor fi răsfățate de multitudinea de culori și de arome pe care o vom regăsi doar într-o singură farfurie.

Un alt avantaj este acela că o salată poate fi preparată destul de repede așadar nu ne va răpi foarte mult din timpul nostru prețios.

Iată și câteva sfaturi pentru ca salata ta să devină un mic dejun cu adevărat extraordinar din orice punct de vedere:

1. Adaugă un ou fiert la salată pentru un plus de proteine și vitamine. În acest fel va fi mai sățioasă și te va energiza pentru mai mult timp.

2. Nu uita nici de câteva grăsimi de calitate. Avocado, brânza sau cașul pot fi niște opțiuni bune pentru a completa salata ta cu singurul element de care duce lipsă.

3. Adaugă cât mai multe legume. Lasă-ți creativitatea să își spună cuvântul și nu uita nici de legumele cu frunze verzi precum spanacul sau varza.

4. Dacă ai nevoie de ceva un pic mai crocant folosește-te de rădăcinoase precum morcov, sfeclă roșie, țelină, ridichi sau chiar păstârnac.

În cazul în care ai făcut mai multă salată decât ai avea nevoie pentru micul dejun, aceasta poate fi depozitată foarte ușor sau chiar o putem lua la muncă ca și o completare la ceea ce mâncăm de obicei.

O schimbare în regimul alimentar poate fi un lucru bun pentru majoritatea dintre noi, mai ales dacă ne-am plictisit să mâncăm aproape mereu aceleași chestii la micul dejun.

Salatele pot fi niște alternative gustoase și folositoare pentru organismul nostru așadar ar trebui luate în discuție atunci când ne gândim la meniul de la cea mai importantă masă a zilei.

Citește și despre avantajele sucurilor naturale consumate la micul dejun.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *