logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Fritata mexicană

Când te gândești la mâncare mexicană, te gândești în mod normal la mâncare plină de brânză, ulei și multe calorii. Însă asta nu trebuie să fie așa. De aceea, azi îți prezint o specialitate italiană (fritata) cu inspirație mexicană. Am putea spune că e un exemplu de mâncare fusion*.

Ingrediente (pentru 2 porții):

4 ouă
2 albușuri de ou
1 ardei verde mărunțit
O jumătate de ceapă mărunțită
O lingură ulei de măsline
O roșie mărunțită
Sare, piper, oregano, chimion, fulgi de chili (după gust)

Mod de preparare:

Acest preparat se face în cuptor, deci ai nevoie să preîncălzești cuptorul, până la o temperatură înaltă. În prima etapă, trebuie să încingi o tigaie (sau un vas termorezistent pentru cuptor) pe aragaz, iar apoi pune în ea ardeiul, ceapa și uleiul de măsline și călește-le până devin moi. Treptat, adaugă fiecare condiment și mestecă cu grijă totul. Îndepărtează tigaia de pe foc și pune-o deoparte.

A doua etapă constă în amestecarea ouălor întregi cu albușurile de ou, până devin un amestec omogen. Toarnă amestecul peste ardeii și ceapa călită și presară roșia mărunțită peste. Pune tava respectivă în cuptor și lasă totul acolo pentru 10-12 minute. Când e gata, poți să pui alături roșii, legume proaspete, avocado sau salsa. Astfel ai parte de un mic dejun sănătos, care să nu îți afecteze dieta. Iar dacă nu ții socoteala caloriilor, poți adăuga cașcaval răzuit peste, pentru a face totul și mai delicios.

*Fusion se referă la mâncarea care combină mâncare tradițională din două state diferite.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *