Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
hash de cartofi dulci cu oua si bacon
hash de cartofi dulci cu oua si bacon

Hash de cartofi dulci cu ouă și bacon

Hash de cartofi dulci sau „Hash brown” este un preparat foarte des întâlnit în special în Statele Unite ale Americii, cartoful dulce fiind un aliment tradițional. În același timp este  este încadrat și în categoria superalimentelor alături de goji, nuci, varza kale, datorită conținutului nutrițional.

Cartofii dulci sunt ideali pentru persoanele aflate la dietă deoarece au foarte puține calorii, dar în schimb sunt o sursă importantă de nutrienți benefici organismului: potasiu, calciu, fier și proteine.

Iată o rețetă de mic dejun, ușor de preparat, pe bază de cartofi dulci. Pentru aceasta ai nevoie de:

2 cartofi dulci, curățați și tăiați cubulețe
4 ouă
1/2 ardei verde, tocat
1/2 ceapă, curățată și tocată
2-3 cepe verzi, feliate
1 cățel de usturoi, tocat
3 felii de bacon, tăiate bucățele
2 linguri de unt
1 linguriță de sare
1/2 linguriță piper negru
1 lingurița boia de ardei
pătrunjel proaspăt tocat
sos (în funcție de preferințe)

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 C.

Într-o cratiță adăugăm apă rece și sare și o punem la fiert. Când este pe punctul de fierbere adăugăm cartofii dulci tăiați cubulețe și îi fierbem vreo 10-12 minute. După ce au fiert, îi scurgem de apă și îi punem deoparte.

Baconul tăiat feliuțe îl prăjim puțin într-o tigaie, apoi îl transferăm pe prosoape de hârtie absorbante.

Adăugăm apoi în tigaie 2 lingurițe de unt, ardeii și ceapa tăiate cubulețe și îi sotăm 3-4 minute. După ce s-au făcut, le scoatem din tigaie și le punem deoparte într-un castron.

Adăugăm în tigaie untul rămas, iar după ce s-a topit, adăugăm și cartofii dulci. Se presară boiaua de ardei dulce, sarea și piperul și se fierb 3-4 minute pe fiecare parte. Completăm cu usturoi, ceapă și ardei și mai prăjim 3-4 minute.

După ce s-au făcut, spargem deasupra ouăle și dăm tigaie la cuptor câteva minute în funcție de cât de tare vrem să fie făcute ouăle.

La final adăugăm baconul, ceapa verde, pătrunjelul tocat și servim alături de sosul preferat (sos de roșii dulce, picant sau barbeque). Poftă bună! 🙂

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *