Mic dejun dietetic

Micul dejun este masa la care este recomandat să mănânci carbohidrați, pentru a căpăta energie pentru întreaga zi. Acest lucru însă, poate face ca numărul de calorii ingerate să crească. În plus, nu întotdeauna ai poftă de o masă copioasă la prima oră a dimineții. Atunci când simți nevoia să mănânci ceva mai ușor dimineața, îți propun să încerci următoarea rețetă. Acest preparat dietetic aduce un aport suficient de nutrienți, încât să nu îți lipsească energia pe parcursul zilei, însă fără să vină „la pachet” cu un număr ridicat de calorii.

Ingrediente:

2 felii de pâine de secară sau grâu integral
2-3 felii de șuncă de pui sau curcan
200 g brânză cottage cu 2% grăsime
50 g roșii proaspete sau roșii cherry
50 g castravete verde proaspăt cu tot cu coajă
50 g salată verde proaspătă

Mod de preparare:

Începe prin a prăji feliile de pâine într-o tigaie, în cuptor sau în toaster. Îți recomand să tai pâinea pe diagonală, astfel încât să obții triunghiuri, însă asta e doar pentru aspect, astfel că poți sări peste acest pas dacă vrei. Până când pâinea se prăjește, taie roșiile cubulețe, salata în fâșii subțiri și castravetele în bastonașe. Totodată, feliază șunca încât să aibă aproximativ aceeași formă cu felia de pâine (deci dacă ai tăiat pâinea în triunghiuri, fă la fel și cu feliile de șuncă).

Ca să asamblezi totul, așază o bucată de șuncă pe fiecare felie de pâine, iar peste aceasta, pune câte o lingură de brânză cottage. Peste, așază bastonașele de castravete. Consumă aceste sandvișuri deschise alături de o salată pe care o vei face din fâșiile de salată verde și cubulețele de roșie.

Acest tip de sandviș poate fi consumat cu ușurință chiar și la birou sau în drum spre muncă. Tot ce trebuie să faci e să unești câte două felii de pâine cu brânză, ca să formezi un sandviș închis, care să poată fi mâncat mai ușor. Poți înlocui brânza cottage cu hummus sau pastă de conopidă, pentru a diversifica puțin meniul pe parcursul săptămânii. Mai mult, în cazul în care ești vegetarian sau pur și simplu preferi să nu consumi șuncă în acea zi, poți să scoți acest ingredient sau să îl înlocuiești.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.