piersici_83
piersici_83

Piersicile, fructele „vedetă” ale sezonului

Atunci când îți e poftă de ceva dulce mai bine te-ai gândi de două ori dacă să „ataci” o tabletă de ciocolată, o înghețată, o prăjitură sau altceva conține zahăr rafinat. Orice produs care are în compoziție cel puțin un element obținut prin rafinare nu este sănătos și în loc să ne aducă substanțe hrănitoare pentru organism nu face altceva decât să ne secătuiască de energie, pe termen lung.

După cum ne recomandă chiar nutriționiștii, este bine să înlocuim ciocolata cu un fruct. În această perioadă, piersicile sunt fructe de sezon care nu ar trebui să lipsească din nici un moment al zilei. Nu ezitați să treceți prin piață sau pe la supermarket și să vă cumpărați cât mai multe piersici. Este de preferat să fie consumate ca atare sau în salate de fructe.

Piersicile – sursă de vitamine și minerale

După ce veți afla cât de importante sunt pentru organism aceste fructe gustoase și parfumate, veți dori să le mâncați mai des decât o făceați până acum. Piersicile sunt o sursă extraordinară de energie, așadar dacă vă simțiți obosiți este de preferat să consumați câteva piersici în loc de cafea sau băuturi energizante. Pe lângă faptul că vă hidratează, piersicile conțin o cantitate semnificativă de vitamine și minerale, atât de necesare pentru buna funcționare a întregului organism. În piersici veți găsi vitamina C, vitamina A, vitaminele B3, B5 și E, dar și minerale precum seleniu, magneziu, fier, zinc, fosfor, potasiu. Acesta din urmă ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Piersicile au și capacitatea de a combate și ajuta la tratarea unor boli. Astfel, sunt recomandate în caz de anemie (datorită cantității mari de vitamine și minerale), constipație (datorită fibrelor), calculi biliari și renali, probleme cu digestia, astm sau hipertensiune arterială.

Piersicile sunt foarte bune pentru a ne menține tinerețea și sănătatea celulelor datorită antioxidanților. De asemenea, carotenul și antioxidanții ajută la prevenirea apariției celulelor tumorale.

Datorită numărului mic de calorii, aceste fructe sunt aliatul ideal al celor care vor să slăbească. De exemplu, 100 de grame de piersici au doar 43 de calorii, spre deosebire de struguri care au 73 de calorii la 100 de grame.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com