Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Pensule pentru buze și accesorii speciale

Pe parcursul ghidului nostru despre pensulele de machiaj am vorbit despre ce trebuie să știi despre acestea, care sunt tipurile de pensule de fond de ten, care sunt pensulele potrivite pentru machiajul feței, care sunt pensulele potrivite pentru machiajul ochilor, dar și despre pensulele pentru detalii. A venit momentul să închidem cercul, cu pensulele pentru buze și cu alte accesorii care te ajută să îți aplici machiajul mai ușor și mai bine.

Pensula pentru buze

pensula-pentru-buze_1806137

Sursa foto: © Ivo Brezina

Pensula pentru buze este una rigidă, sintetică (de cele mai multe ori) și, spre deosebire de restul pensulelor de machiaj, este foarte posibil să aibă un capac, care să o protejeze. Acest tip de pensulă nu este esențială în aplicarea produselor de buze, însă face aplicarea acestora mai ușoară, mai precisă și mai igienică. Forma pensulei este de obicei una ascuțită și plată, însă există și pensule pentru buze cu formă dreptunghiulară sau rotunjită. Capacul este acolo pentru a proteja pensula datorită faptului că aceasta poate atrage mai ușor particule de praf și bacterii odată ce e folosită. Pentru a o curăța este nevoie de mai mult decât șampon. Datorită faptului că majoritatea produselor pentru buze au în compoziție uleiuri hidratante sau glicerină, reziduurile de produs trebuie îndepărtate de pe pensulă cu ajutorul unei soluții speciale pentru curățarea și dezinfectarea pensulelor, ce conține alcool izopropilic (această soluție poate fi folosită și pentru dezinfectarea celorlalte pensule între două utilizări, dat fiind că se evaporă foarte rapid). După ce pensula a fost curățată cu această soluție, poți urma tehnica obișnuită de a spăla pensulele.

Burețelul de machiaj

beauty-blender-burete_65403550

Sursa foto: © Oleg Gekman

Unul dintre cele mai simple ustensile cosmetice este burețelul de machiaj care poate fi folosit pentru aplicarea fondului de ten sau a diferitelor produse cosmetice cremoase, în special cele pentru ten. Acesta poate avea diverse forme și dimensiuni, dar și texturi. Este recomandat ca orice burete pentru machiaj care urmează să fie folosit cu un produs cremos să fie umezit și stors în prealabil, ca să nu absoarbă produsul.

Suprafață de silicon striată

covoras de silicon

Sursa foto: © XOVain

Acest produs este mai degrabă pentru întreținerea ustensilelor de machiaj decât o ustensilă în sine. Striațiile de pe suprafața de silicon ajută la curățarea în profunzime a pensulelor de machiaj, ceea ce le face mai igienice și mai sigure de folosit.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *