Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Trusa de machiaj în călătorii

Odată cu vara vin și concediile plănuite atent pe tot parcursul anului. Indiferent de locația pe care o alegi ca să îți petreci concediul, trebuie să îți pui cu tine câteva produse cosmetice care să le poți folosi când ieși în oraș. Iată ce ar trebui să conțină trusa ta de machiaj atunci când călătorești, ca să te asiguri că poți realiza orice look dorești.

Ustensile

Ai nevoie doar de câteva pensule pentru a realiza un machiaj complet și finisat. Asigură-te că ai 2 pensule pentru ochi (de preferabil, de dimensiuni diferite, ca să fie mai versatile) și două pentru față (una pentru produse cremoase și una pentru pulbere). Mai ai nevoie de un cleștișor de gene și un dezinfectant pentru pensule. Dezinfectantele sunt pe bază de alcool izopropilic care, pulverizat pe pensulă, elimină bacteriile ce se pot acumula în firele de păr, iar dacă ștergi pensula cu un șervețel după pulverizare, cureți pensula și de particulele de fard.

Cosmetice pentru machiajul feței

Primul produs pe care îl voi menționa aici este unul extrem de important – protecția solară. Dacă crema ta hidratantă nu conține un factor de protecție solară, asigură-te că aplici o cremă special concepută ca să blocheze razele nocive. Vara, soarele este puternic și pielea ta poate fi afectată foarte grav.

Ca să ascunzi eventualele cearcăne provocate de nopțile nedormite din cauza distracției, pune cu tine un concealer, alături de BB/CC cream-ul preferat.

Pentru sprâncene, pune un creion în nuanța ta, îți va fi simplu să le conturezi și să le redai forma. (Apropo! Nu uita să pui cu tine și penseta!)

Mai ai nevoie doar de o pudră care să îți fixeze machiajul și câteva hârtiuțe pentru eliminarea excesului de sebum. De fard de obraz nu-ți fă probleme, vei folosi un ruj într-o nuanță rozalie pentru asta.

Cosmetice pentru machiajul ochilor și buzelor

Aici e simplu! Ai nevoie de 2 tipuri de farduri – unul neutru și unul mai închis, ca să poți face o combinație interesantă sau un degrade. Poți pune cu tine o paletă care conține 3 sau 4 nuanțe complementare pentru a te asigura că ai versatilitate când vine vorba de machiaj. Pune și un tuș pentru a-ți defini ochii și un mascara cu care să-ți alungești genele.

Pentru buze, îți sugerez să pui cu tine două nuanțe de ruj. Unul roșu – pentru serile când vrei să atragi atenția asupra buzelor sau când ai nevoie de un imbold de încredere, și unul roz – pe care îl vei dubla ca ruj neutru și ca blush.

Gentuța

Ultimul lucru pe care trebuie să îl faci când îți construiești trusa de machiaj pentru călătorii este să alegi o gentuță de cosmetice suficient de încăpătoare pentru tot ce ai nevoie, dar suficient de compactă încât să nu îți ocupe mult loc în bagaj.

Pont: Nu uita că poți găsi produse în varianta mini la magazinele de cosmetice și că poți folosi chiar mostrele oferite de aceste magazine atunci când faci cumpărături.

Citește și Protecția solară

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *