logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Pași de făcut în achiziționarea unui laptop. Partea VI

Dacă în postările anterioare am reușit să analizăm pe scurt toate componentele importante ale laptopului, precum și să prezentăm informații despre portabilitatea notebook-urilor sau despre laptopurile second-hand, mai jos vom trece în revistă clasificarea acestora, precum și accesoriile cele mai importante pentru ele.

  • Clasificare laptopuri

Netbook: este un laptop cu o diagonală până în 12 – 13 inch, cu performanțe de obicei mai slabe decât un notebook care are diagonala ecranului de la 14 inch în sus.

Ultra-portabilele sau ultrabook-urile sunt notebook-uri foarte subțiri, fără a face compromisuri în durata bateriei și a performanței, însă cel mai probabil lipsește unitatea optică și câteodată portul ethernet (pentru conectarea la net prin cablul de rețea).

Laptop-urile din gama Home user sunt cele mai răspândite, variind în performanță și caracteristici tehnice. Cele din gama Business sau Office au în plus o rezistență mai ridicată, au încorporate măsuri de securitate, iar bateria ține mai mult. Iar cele de tip Gaming sunt ideale pentru împătimiții de jocuri care dispun de un buget pe măsură.

De obicei bateria unui netbook va ține 6-9 ore fără încărcare, în schimb bateriile notebook-urilorvor ține undeva între 2-4 ore, cu mici exceptii de la regulă.

Când ați găsit laptopul care este potrivit pentru dumneavoastră, înainte de a cumpăra mai faceți o ultimă verificare. Informați-vă! Căutați păreri, review-uri despre fiecare laptop care vă interesează. Puneți marca și modelul laptopului în motoarele de căutare, alături de cuvinte precum review, forum, păreri, probleme, preț etc. Nu ezitați să căutați review-uri și în alte limbi.

Informați-vă despre punctele forte și eliminați-le pe cele cu probleme frecvente. Alegeți-l pe cel care vi se pare că vă oferă cel mai bun raport preț/performanță.

  • Ce accesorii am nevoie pentru laptop?

Geanta / rucsac / husa – aveți nevoie daca îl transportați dintr-o locație în alta.

Mouse cu fir sau wireless – chiar dacă mousepad-urile pot înlocui cu succes lipsa unui mouse, în cazul folosirii laptopului pe perioade îndelungate sau pentru o precizie ridicată, se preferă un mouse, poate chiar și o tastatură externă. Tendința crescândă este de a folosi device-uri wireless pentru a nu se conecta și deconecta de fiecare dată cand avem nevoie de laptop în afara mesei de birou. Puteți opta și pentru un mouse de mărime normală în cazul în care considerați că cele pentru laptop sunt prea mici.

Vrei să citești toti pași ce trebuie făcuți la achiziționarea unui laptop?

Vezi :   Partea I    –    Partea II    –    Partea III    –    Partea IV    –    Partea V   –   Partea VI – Partea VII

Articol oferit de Service Laptopuri in Cluj Napoca

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *