logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Palatul Parlamentului va putea fi vizitat virtual

Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri administrative din lume, va putea fi vizitat virtual începând din 21 ianuarie, prin platforma Google Cultural Institute.

Turul virtual va fi lansat în cadrul unui eveniment ce va avea loc în clădire. La evenimentul de lansare, organizat de Camera Deputaților și Google România, vor participa, printre alții și Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, și Dan Bulucea, Country Director Google România, dar și reprezentanți ai președinției și ai mediului de afaceri.

Google Cultural Institute

Institutul Cultural Google este o platformă prin care utilizatorii conectați la internet pot vizita virtual diferite clădiri și monumente, în format video 360 grade. Totodată, platforma, lansată în 2011, permite comemorarea unor evenimente istorice importante prin expoziții virtuale.

La sfârșitul anului trecut, Institutul Cultural Google a lansat și opțiunea de a vedea reprezentații artistice ale unora dintre cele mai mari instituții artistice din lume, precum Carnegie Hall sau The Royal Shakespeare Company. Reprezentațiile artistice de operă, teatru sau balet pot fi vizionate prin videoclipuri 360 grade, astfel încât utilizatorii pot experimenta spectacolele ca și cum ar fi acolo.

Google Cultural Institute a mai anunțat anul acesta și lansarea unui tur virtual pe smartphone pentru Mocănița de pe Valea Vaserului, din Maramureș.

Palatul Parlamentului, clădire record

Palatul Parlamentului din București este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon, potrivit Guinness World Records. Totodată, această clădire deține și recorduri pentru cea mai grea clădire din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și este valorată actual la 3 miliarde de euro.

Clădirea a fost construită în timpul dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, după cutremurul din 1977, când dictatorul a vrut reconstruirea Bucureștiului ca un nou oraș. Construcția, cunoscută atunci sub numele de Casa Poporului, a început efectiv abia în 1983, iar finalizarea șantierului a avut loc abia în 1997. Edificiul are în totalitate 1000 de încăperi printre care birouri, restaurante, parcări și săli de spectacol.

Casa Poporului a devenit Palatul Parlamentului după revoluția din 1989, iar din 1994 este casa Camerei Deputaților. Începând din 2004, clădirea este și sediul Senatului. Totodată, aici sunt organizate diferite evenimente precum expoziții sau întâlniri importante.

Palatul Parlamentului poate fi vizitat și în realitate, întrucât acesta este deschis publicului larg. Turiștilor le este pus la dispoziție și un program de vizitare cu traduceri în mai multe limbi de circulație internațională.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.