logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 motive să îți începi dimineața cu un pahar cu limonadă

limonada

Dimineața, imediat după ce ne-am trezit este recomandat să bem un pahar cu apă. La fel de bine putem înlocui apa cu o limonadă. Este un mod revigorant de a ne începe ziua. Limonada nu doar că ne alungă somnul, dar ne încarcă de energie și ne hidratează.

Lămâia, acel fruct mic galben și acru are o putere miraculoasă asupra organismului. Din cauza gustului nu tocmai plăcut, mâncăm o felie-două de lămâie când suntem răciți, dar ar trebui consumată frecvent datorită numeroaselor beneficii.

1.Lămâia conține, în primul rând, vitamina C. Pe lângă aceasta, lămâia are și vitamina A, vitamina K, fier, potasiu, magneziu.

2.Lămâile scad febra, de aceea sunt foarte bune în cazul unei răceli. Pentru eficacitate, se recomandă prepararea unei limonade, îndulcită cu puțină miere. Trebuie băut câte un pahar la 2-3 ore.

3.Substanța limonen care se găsește în coaja de lămâie ajută la prevenirea cancerului și luptă împotriva acestei boli dacă este deja instalată. Studiile arată că limonenul este eficient mai ales în cazul cancerului la sân. Lămâile conțin 22 de compuși chimici care luptă cu această maladie.

4.Datorită cantității mari de acid citric pe care o conțin, lămâile ajută la prevenirea apariției calculilor renali.

5.Ajută la echilibrarea pH-ului din organism datorită faptului că sunt alcalinizante.

6.Un pahar mare de limonadă băut dimineața pe stomacul gol ajută ficatul să funcționeze mai bine și elimină toxinele din organism.

7.Dacă aveți probleme de vedere, lămâia este benefică pentru îmbunătățirea vederii.

  1. Ajută la eliminarea paraziților intestinali.

9.Datorită antioxidanților, pielea își va menține aspectul tânăr pentru mult mai mult timp decât dacă nu am consuma lămâi.

10.Lămâia are un efect calmant asupra sistemului nervos, de aceea ajută la ameliorarea stărilor de anxietate și a depresiei.

La prepararea limonadei alegeți lămâi cu coajă subțire pentru că acestea sunt foarte zemoase. Aveți grijă ca fructele să fie proaspete. Este important să înlocuiți zahărul cu mierea. Dacă puteți, beți lămâia fără niciun fel de îndulcitor.

Pentru a obține o limonadă gustoasă nu aveți nevoie de rețete sofisticate. E suficient să folosiți apă, lămâie și miere, iar pentru un plus de savoare adăugați mentă sau ghimbir. Consistența limonadei depinde de preferințe.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *