Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Iaurtul la micul dejun

Iaurtul este unul dintre cele mai sănătoase alimente care se pot consuma atunci când servim prima masă a zilei. La fel precum și celelalte alimente recomandate pentru prima masă a zilei și iaurtul are numeroase beneficii pentru menținerea unei sănătăți de invidiat și pentru buna noastră dispoziție, necesară  pentru restul zilei. Mai jos vă prezentăm câteva motive pentru care este indicat că consumăm iaurt atunci când servim micul dejun.

1. Iaurtul este extrem de hrănitor

Acest aliment este unul care ne redă o anumită senzație de saturație, imediat după ce l-am consumat. Spre exemplu, dacă dimineață alegem să consumăm 2 iaurturi cu cereale, vom fi sătui până târziu după amiaza.

2. Iaurtul este foarte sănătos

Nu este doar un mit cum că iaurtul este foarte sănătos pentru organismul nostru. Trebuie să subliniem  faptul că iaurtul are rolul de a întării întreg sistemul imunitar. De asemenea, iaurtul se digera extrem de ușor și astfel digestia este extrem de bună. Totodată, medicii și nutriționiștii susțin că iaurtul este o sursă bogată de calciu și proteine și astfel poate scădea nivelul colesterolului din organism.

3. Iaurtul bun pentru curele de slăbire

Chiar dacă ține foarte bine de foame, asta nu înseamnă neapărat că iaurtul îngrașă. Trebuie să precizăm faptul că acest aliment este extrem de bun și pentru cei care sunt la dietă sau țin o anumită cură de slăbire, evident dacă este consumat regulat, în cadrul primei mese a zilei. Acest lucru este posibil deoarece acest aliment are foarte puține calorii.

4. Combinații de iaurt la micul dejun

Iaurtul poate fi consumat împreună cu foarte multe alimente, el va avea un gust din ce în ce mai bun. Spre exemplu putem combina iaurtul cu banane pentru a obține un mic dejun gustos, hrănitor și sănătos. De asemenea, la fel de gustos este și iaurtul de nuci verzi sau iaurtul grecesc.

Chiar dacă alegem să consumăm iaurt simplu sau iaurt cu diferite combinații de fructe sau cereale, acesta nu poate însemna decât sănătate curată. Poftă bună.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

4 răspunsuri

  1. depinde cu ce il combini, daca pui cereale pline de zahar in el n-ai facut mare lucru. la si fructele, au mult zahar si pot dezechilibra dieta.

  2. Iaurturile cu fructe = otrava curata de dimineata ! , la cati coloranti si aditivi alimentari au.
    Cel mai bine e sa iei un iaurt simplu si sa-ti cumperi o dulceata buna (bio de preferat sau facuta acasa) si sa o amesteci cu iaurtul…deicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *