logo
Search
Generic filters
Exact matches only

4 super alimente pentru micul dejun

Există o vorbă care spune că „așa cum îți începi dimineața îți va merge toată ziua”. Sunt multe lucruri care ne pot influența starea de spirit, cum ar fi: stresul, oboseala, veștile pe care le primim, chiar și alimentația de la micul dejun.

Mâncarea de dimineață trebuie să aducă un aport nutritiv însemnat pentru corpul nostru, pentru a ieși din strarea de somnolență și pentru a putea face față activităților din prima parte a zilei.

Iată câteva alimente pe care le putem include în micul dejun pentru a obține aportul nutrițional de care are nevoie organismul nostru pentru a ne simții bine pe parcursul zilei.

Semințe de in

seminte-in_14813531

Sursă foto: © Elena Elisseeva

Acestea sunt bogate în acizi grași Omega 3, fibre, vitamine, minerale și fitochimicale. Ultima grupă de substanțe se găsește numai în plante și au un rol activ în lupta împotriva cancerului, în îmbunătățirea digestiei, dar și în menținerea unei greutăți optime și în întărirea sistemului imunitar.

Semintețe de in pot fi consmate atât măcinate, sub formă de pudră, cât și ca atare, alături de cereale.

Fistic

fistic_71697974

Sursă foto:  © HandmadePictures

Fisticul este un fruct cu coajă lemnoasă delicios care are și multe proprietăți benefice. Datorită conținurului ridicat de proteine, magneziu, zinc, fosfor si fier, acesta ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, consumul acestui fruct ne asigură, aproape în totalitate necerasul de vitamina E, ce contribuie la reducerea șanselor de apariție a bolii Parkinson, scăderea glicemiei și la o digestie normală.

Turmeric

turmeric_19017970

Sursă foto: © Kakarlapudi Venkata Sivanaga Raju

Turmericul sau curcuma, cum i se mai spune, este o plantă erbacee de origine asiatică înrudit cu ghimbirul, însă este mai aromat și mai picant. Acesta este folosit în bucătăria asiatică sub formă de pudră, ca și condiment, fiind un ingredient important în amestecul de curry.

Turmericul are multe substanțe anticancerigene și poate fi adăugat, ca și condiment, în aproape orice tip de mâncare.

Năut

boabe-naut_52116937

Sursă foto: © Msphotographic

Năutul este fructul unei plante leguminoase provenite din Asia Mică, ce se regăsete adesea în preparatele culinare arabe. Acesta a fost importat și în țara noastră unde este consumat, de obicei, la prima masă a zilei sub forma unei creme numită humus, ce se întinde pe feliile de pâine.

Întegrat în meniul de la micul dejun, humusul ne oferă o cantitate importantă de fibre și proteine. De asemenea, acesta ne oferă o stare de sațietate de lungă durată, motiv pentru care nu vom simți senzația de foame timp timp de câteva ore.

Tu consumi vreunul dintre aceste alimente la micul dejun?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *