logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 beneficii ale micului dejun

Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Nu degeaba încearcă nutriționiștii să ne arate beneficiile acestei mese și motivele pentru care ar trebui să îl consumăm în fiecare zi. Acordă-ți 15-20 de minute în fiecare dimineață în care să consumi alimente care să îți ofere energie pentru tot parcursul zilei. Include în micul dejun cereale integrale, o cană de ceai, alimente care conțin proteine, lactate, legume sau fructe. Poți face varii combinații, astfel încât să te bucuri de o masă sănătoasă de fiecare dată.

Îți oferim 5 beneficii pe care le are micul dejun, care să te motiveze să nu mai sari niciodată peste el:

Energie pentru întreaga zi

Cu siguranță, micul dejun îți oferă un boom de energie pentru tot parcursul zilei. Vitaminele și nutrienții regăsiți în alimentele recomandate pentru micul dejun te ajută să îți începi ziua cu mai multă forță și vitalitate. Nu uita de ouă, cereale integrale și vitamine din sucuri naturale.

Concentrare mai bună

Chiar dacă ești la job sau la școală, concentrarea și atenția este importantă. Servind micul dejun în fiecare dimineață, ți se va mări puterea de concentrare și vei fi mai productiv pe tot parcursul zilei. Gândește-te numai la zilele în care nu luai micul dejun. Nu e drept că până la amiază te-ai gândit numai la mâncare?

Creșterea metabolismului

În timp ce dormi, metabolismul tău are tendința de a încetini. Singurul mod în care poți să îți pornești metabolismul este prin consumarea de alimente sănătoase, care să îți ofere energie. Cu siguranță, dacă faci și câteva exerciții fizice ușoare de dimineață, organismul tău va funcționa chiar și mai bine.

Te ține departe de mâncatul în exces

Foamea pe care o vei resimții încă de la primele ore ale dimineții nu va face altceva decât să te impulsioneze să mănânci mai mult și mai nesănătos. De asemenea, te va împinge să consumi alimente în exces atât la amiază, cât și la cină, dar să și iei gustări nesănătoase și pline de calorii între mese.

Te ajută să slăbești

Reglându-ți metabolismul și ajutându-te să ai un orar pentru luarea meselor, vei reuși să slăbești mai ușor. Dacă respecți cele trei mese principale ale zilei, dar și cele două gustări între mese vei vedea că rezultatele vor veni mai repede, dar și că vei fi mai sănătos și plin de energie.

Dacă dimineața nu ai timp să îți prepari micul dejun, pregătește-l cu o seară înainte. Fierbe câteva ouă, pune-ți pe o farfurie în frigider tot ceea ce vrei să consumi de dimineață, astfel vei salva câteva minute care presupun găsirea alimentelor sau combinației pe care vrei să o faci.

Tu ce beneficii ai observat în urma consumării micului dejun în fiecare dimineață? Împărtășește cu noi în secțiunea de comentarii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.