Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
alune-de-padure
alune-de-padure

Beneficiile alunelor de pădure pentru organism

Semințele și nucile de toate tipurile sunt extrem de benefice pentru organism datorită uleiurilor, vitaminelor și mineralelor pe care le conțin.

Diminețile pot fi mai frumoase și mai pline de energie dacă la micul dejun mâncăm semințe și nuci. Oferta este destul de variată la acest capitol astfel că avem de unde alege și nu ne vom plictisi niciodată.

O idee excelentă pentru micul dejun sunt alunele de pădure. Le putem mânca fie adăugate într-o salată de fructe, fie ca atare. Dacă sunteți pe grabă, le puteți mânca la birou sau chiar pe drum înspre serviciu.

Originare din Europa și Asia, alunele de pădure au început să fie cultivate destul de mult în ultima perioadă și în România astfel că le veți găsi destul de ușor, atât în piețele agroalimentare, cât și în hipermarketuri. Prețul este de aproximativ 25 de lei kilogramul.

Alunele de pădure previn apariția bolilor cardiovasculare, acest lucru fiind dovedit de studii realizate în urmă cu doi ani. Este important ca dieta să fie una cu cât mai puține grăsimi de origine animală și cu legume și fructe cât mai multe.

Alunele de pădure sunt o adevărată bombă de vitamina E. 100 de grame de alune, adică un pumn vă asigură necesarul de vitamina E pentru întreaga zi. Aceste alune mici conțin o cantitate impresionantă de minerale. De exemplu, în 100 de grame de alune găsim 100% din necesarul pentru o zi de cupru și mangan și 50% din necesarul de magneziu și fier. Așadar, decât să luați minerale și vitamine tablete este mult mai sănătos și plăcut să mâncați o mână de alune.

Conțin și multe fibre, care ajută la buna funcționare a aparatului digestiv și previn constipația.

Studiile au arătat că alunele de pădure previn apariția cancerului pancreatic și de colon, ajută la ținerea sub control a glicemiei în cazul diabetului de tip 2 insulino-dependent. Datorită acidului folic ajută și la buna funcționare a sistemului nervos și previn instalarea depresiei și anxietății.

Trebuie să fiți atenți dacă sunteți alergici la alunele de pădure. Se știe că destul de multe persoane dezvoltă alergii la acest tip de nuci.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *