logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile lămâii

Când viața îți dă lămâi, ia-le! Lămâia este recunoscută pentru proprietățile sale curative încă din antichitate când marinarii luau cu ei pe vas fructul pentru că au observat că ajută la tratarea rapidă a scorbutului (boală fatală legată de deficiența puternică de vitamina C). Ca fruct de sine stătător nu este consumată prea des datorită gustului intens și acru pe care îl are, însă este folosită în diferite sosuri, răcoritoare, mâncăruri și deserturi.

Nutrienți

Cel mai cunoscut nutrient din lămâie este vitamina C. Însă pe lângă asta lămâia conține cantități importante de vitamina B6, A și E, niacină, calciu, cupru, fier, magneziu, potasiu, zinc, fosfor și proteine. Pe lângă asta conține mai multe tipuri de antioxidanți.

Efecte asupra organismului

Lămâia ajută în tratarea a foarte multe simptome și boli datorită faptului că este un puternic ingredient antimicrobian și pentru că ajută la curățarea și detoxifierea ficatului.

Pentru indigestie și constipație stropește câțiva stropi de zeamă de lămâie peste mâncare (ai grijă cu anumite feluri de mâncare care nu se combină bine cu lămâia, precum laptele). Va acționa ca un purificator al sângelui și te va ajuta la digestie.

Lămâia tratează eficient febra atunci când suferi de o răceală sau gripă și ajută prin mărirea producerii de transpirație pentru a răci corpul.

În igiena orală lămâia ajută la alinarea durerii (aplică puțină zeamă proaspătă de lămâie pe zona cu durere) sau la oprirea sângerărilor gingivale (masează zeamă de lămâie pe gingii).

În îngrijirea pielii lămâia devine un antiseptic natural. Aplică zeama de lămâie pe piele pentru a alina arsurile (solare sau de altă natură). Asta pentru că lămâia este un agent de răcire (motiv pentru care limonada este o băutură preferată în sezonul cald). Unele articole sugerează că poți folosi lămâia pentru a elimina punctele negre, însă lămâia este puternic acidică și nu este recomandată folosirea ei pe ten. Totodată, în îngrijirea scalpului se presupune că sucul de lămâie aplicat pe scalp, ajută la tratarea mătreții.

Lămâia acționează și ca un diuretic ceea ce înseamnă că va ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Dacă bei apă cu lămâie dimineața, îți vei ajuta metabolismul să devină mai rapid, iar tu te vei menține în formă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *