Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
laptele de migdale
laptele de migdale

Beneficiile laptelui de migdale pentru menținerea sănătății organismului

Laptele de migdale este un produs vegetal foarte hrănitor și foarte bogat în substanțe nutritive. La fel ca și în cazul laptelui de soia, acest este recomandat persoanelor care prezintă intoleranță la lactoză și poate fi consumat de oricine, copii sau adulți.

Dintre cele mai importante beneficii amintim:

Laptele de migdale ne întărește sistemul imunitar

Laptele de migdale este foarte bogat în vitamine și minerale, printre care A, C, D, E și complexul de vitamine B. Cele din urmă sunt recunoscute pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, atât la copii cât și la adulți. Vitamina B reprezintă una dintre cele mai frecvente carențe de vitamine din corpul uman, deoarece acestea sunt distruse prin fierberea și coacerea fructelor și legumelor. Zahărul inhibă și el asimilarea vitaminelor în organism.

Laptele de migdale aduce un aport însemnat de calciu

O cană de 250 ml de lapte de migdale asigură 30% din doza zilnică recomandată pentru un adult. Ceea ce este foarte important, calciul din laptele de migdale este biodisponibil, acest lucru înseamnă că se absoarbe foarte ușor în organism și poate fi folosit integral de corpul uman. În cazul altor tipuri de lactate vorbim despre fosfat de calciu, iar pentru ca acesta să fie asimilat, organismul nostru are nevoie de un consum energetic pentru a putea fi utilizat.

Laptele de migdale nu conține colesterol

Datorită faptului că nu conține colesterol și grăsimi saturate, laptele de migdale este un bun aliat al inimii. În plus, minerale precum magneziu și potasiu au un rol crucial în activitatea cardiacă și sănătatea arterelor.

Laptele de migdale este foarte hrănitor

Magneziu conținut în acest produs vegetal ajută la dezvoltarea sănătoasă a copiilor în toate fazele de creștere. Perioada de dezvoltare a copiilor este una destul de critică pentru că de aceasta depinde sănătatea lui de adult. Magneziu ajută și la buna funcționare a organismului, indiferent de grupa de vârstă.

Laptele de migdale este prietenos cu dietele

Având în vedere că nu conține colesterol, acesta prezintă și un număr redus de calorii, fiind foarte recomandat persoanelor aflate la dietă. În compoziția acestuia regăsim și o cantitate însemnată de fibre, care ajută la buna funcționare a digestiei. Nu conține carbohidrați și grăsimi saturate.

În comerț, laptele de migdale se găsește în două variante, natural sau cu adaos de zahăr. Având în vedere că sâmburii de migdale sunt puțin dulci în mod natural, zahărul adăugat nu își prea are rostul. Așa că, varianta cea mai sănătoasă rămâne laptele fără adaos de zahăr sau laptele preparat în casă.

Pentru aceasta ai nevoie de 150 g de migdale și 350 ml de apă. Migdalele se pun într-un bol încăpător și se toarnă apa peste ele. Se lasă la înmuiat 4-5 ore, după care se curăță de coaja maro. După ce au fost curățate, se pun într-un blender sau într-un robot de bucătărie și se zdrobesc cât mai mărunt. Se toarnă apoi o cană de apă și se amestecă bine. La final se trec printr-un tifon, separându-se pulpa de lapte. Pulpa poate fi folosită pentru diverse dulciuri, iar laptele se poate păstra la frigider într-un recipient de sticlă, 2-3 zile.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *