logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cireșele, sursă de vitamine și minerale

Se spune că fructele este bine să le consumăm la timpul lor. În această perioadă este vremea căpșunilor și a cireșelor, așadar este bine să profităm de acest lucru și să facem cure cu aceste fructe gustoase.

Cireșele, sub diversele lor soiuri, culori și mărimi, sunt o adevărată încântare a papilelor gustative și o binecuvântare pentru organism.

Cireștele, ideale pentru micul dejun

Aceste fructe au un conținut bogat de substanțe nutritive pentru organism, dar sunt sărace în calorii, așadar nu îngrașă. Sunt exact ceea ce caută mai ales femeile, mereu preocupate de silueta lor. Ca atare, ele pot fi mâncate la orice oră din zi și din noapte, așa că un mic dejun bazat pe cireșe este o idee excelentă de a ne începe ziua.

Pentru un plus de sațietate, spălați cireșele, scoateți-le sâmburele, tăiați-le în două și presărați peste ele o lingură-două de pudră din semințe de floarea soarelui, dovleac, susan, in, cânepă sau orice altceva vă place. Pudra se obține prin măcinarea semințelor. Este recomandat să fie consumate în acest fel semințele tari pentru a fi asimilate.

Ajută la prevenirea unor boli

Dacă vom profita din plin de sezonul cireșelor, aceste fructe ne vor ajuta organismul să se apere de boli și să se fortifice. Cireșele au o cantitate mare de antioxidanți, ceea ce înseamnă că luptă împotriva diferitor forme de cancer. Antioxidanții ajută și la menținerea tinereții tenului și a celulelor.

Culoarea roșie a cireșelor este dată de pigmentul antocianic, acesta având capacitatea de a preveni apariția diabetului, a bolilor de inimă și de a regla colesterolul. Cireșele fac minuni și asupra sistemului nervos, unele studii dovedind că previn apariția bolii Alzheimer.

Cireșele au și proprietăți analgezice, în special în cazul durerilor musculare. Tot cireșele ajută la alungarea anxietății, insomniilor, a pietrelor la rinichi, la însănătoșirea ficatului.

Cireșele sunt bune și pentru dinți, având capacitatea de a albi dinții.

Surse de vitamine și minerale

Pe lângă prevenirea apariția acestor boli grave, cireșele sunt o sursă importantă de vitamine și minerale. În cireșe găsim fier, mangan, cupru, zinc, magneziu toate acestea ajutând la păstrarea unei inimi sănătoase. În aceste fructe se află și vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina K și vitamina PP.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *