Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Pepenele galben la micul dejun

Întotdeauna trebuie să profităm de fructele și legumele de sezon pentru a ne încărca bateriile. Și pentru că este vremea pepenilor, de ce să nu ne începem fiecare zi cu pepene galben la micul dejun? Poate fi consumat fie ca atare, fie combinat cu alte fructe. Dacă optați pentru o salată de fructe, iată câteva combinații răcoritoare, hidratante și hrănitoare: pepene galben, banane și semințe de floarea soarelui și in; pepene galben, zmeură, afine și semințe de susan și cânepă; pepene galben, vișine, kiwi și semințe de dovleac și susan negru. Desigur, acestea sunt doar câteva exemple care să vă stimuleze imaginația și să vă creați propriul „curcubeu” în castron combinând cât mai multe fructe având ca bază pepenele galben.

Beneficiile pepenelui galben sunt următoarele:

1. Conține o cantitate mare de vitamina A care are un rol important în îmbunătățirea acuității vizuale și prevenirea instalării cataractei, o afecțiune ocular gravă. 100 de grame de pepene galben asigură 112% din doza zilnică necesară de vitamina A.

2. Este o sursă excelentă de antioxidanți care protejează celulele și previn apariția cancerului. De asemenea, antioxidanții previn îmbătrânirea premature a organismului. Pepenele galben previne formarea cancerului mamar, de colon, pancreatic, pulmonar.

3. Pentru că are doar 34kcal/100 grame, pepenele galben este recomandat în curele de slăbire.

4. Conține acid folic, de aceea este recomandat femeilor însărcinate. Acesta ajută la buna dezvoltare a fătului și previne apariția defectelor congenitale ale bebelușului. Acidul folic este bun și pentru mămici deoarece previne instalarea anemiei.

5. Pepenele galben previne apariția cancerului, a bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat.

6. Datorită vitaminei K, pepenele galben este benefic pentru circulația sângelui la nivelul pielii și ajută la menținerea unui ten sănătos și tânăr.

  1. Este o sursă foarte bună de minerale: cupru, magneziu, zinc, fier, calciu, magan, potasiu.

8. Menține sănătatea musculaturii datorită potasiului. Tot potasiul este cel care ajută la buna funcționare a aparatului digestiv.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *