logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Zacuscă la micul dejun

Zacusca este un preparat complex, extrem de consistent, un mix realizat în general din legume precum vinetele, ardeii capia, ceapă şi roşii, la care se mai poate adauga şi morcovi. Fiind toamnă, cele mai multe gospodine au început deja pregătirea conservelor pentru iarnă. Multe din ele prepară zacuscă, ce este considerată o mâncare tradiţională românească.

Zacusca este o alegere excelenţă pentru persoanele care ţin post (în general în postul Crăciunului) dar și pentru consumul pe timp de toamnă și iarnă, când legumele încep să dispară din piețe. De asemenea, mulţi vegetarieni aleg să consume zacuscă la micul dejun, mai ales în zilele răcoroase, când mâncarea trebuie să fie puţin mai consistentă pentru a  avea mai multă energie, care să le ajute să facă faţă stresului de peste zi.

Cu toate că este preferată de aceste categorii de persoane, oricine altcineva se poate convinge că dacă mănâncă zacuscă dimineaţa, la micul dejun, îşi va potoli eficient foamea. Zacusca este tartinabil și se poate servi direct pe pâine.

Această mâncare specifică de legume conţine foarte multe vinete, care sunt legume extrem de bogate în antioxidanţii de care organismul uman are mare nevoie. De asemena, vinetele conţin fier şi calciu, dar şi alte substanţe minerale esenţiale pentru corpul uman.

De foarte mulţi ani, specialiştii au descoperit că vinetele sunt un medicament important împotriva diabetului. Astfel, studiile arată că vinetele reduc nivelul de colesterol rău, controlează tensiunea arterială şi contracarează presiunea din zona inimii, datorită conţinutului de bioflavonoide.

Cei care consumă des zacuscă de vinete la micul dejun trebuie să mai ştie că aceasta previne formarea cheagurilor de sânge, pentru că vinetele conţin vitamina K şi bioflavonoide care consolidează capilarele. Şi cum altfel să păstrăm gustul proaspăt al vinetelor, ardeilor şi roşiilor dacă nu în conserve, preparate cu atenţie, fără susbtanţe chimice şi fără conservaţi? Într-un cuvânt: zacuscă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *