Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
fitness
fitness

Legătura dintre sport și un psihic sănătos

Anxietatea, stresul și depresia sunt bolile secolului XXI când vine vorba de psihicul uman. Orice psiholog sau psihiatru va confirma acest lucru și va adăuga că în următorii 30 de ani tot mai multe persoane vor suferi de aceste tulburări.

Cauzele acestora sunt multiple, de la probleme emoționale până la nesiguranța locului de muncă, aglomerația marilor orașe și situația financiară precară.

Dacă sunteți de părere că aveți una dintre cele trei mari afecțiuni care bântuie societatea actuală sau dacă doriți să aveți o stare psihică sănătoasă în continuare, ar fi ideal să vă faceți un abonament la o sală de fitness/bodybuilding. O stare psihică proastă va influența starea fizică și viceversa. Așa că trebuie să faceți tot ce vă stă în putință ca starea fizică și psihică să fie în armonie.

Iată ce beneficii uimitoare are mișcarea și mersul la sală asupra psihicului uman:

1. Există studii care au dovedit că exercițiile cardio reduc stresul. Acest lucru este valabil și pentru celelalte exerciții la sala de forță.

2. Psihologii recomandă plimbări în aer liber celor care suferă de depresie și anxietate. Același efect îl are și mersul la sală.

3. Cei care mergeți deja la sală ai observat că după antrenament ai o stare psihică pozitivă și trăiți senzația că te-ai eliberat de o povară. Ca urmare a exercițiilor fizice, creierul începe să elibereze endorfine, responsabile de buna dispoziție. De asemenea, corpul începe să producă serotonină, cunoscut și ca hormonul fericirii. Corpul nostru eliberează acești hormoni pentru a contracara senzația de disconfort de după mișcare. Cu alte cuvinte, mersul la sală ne face fericiți.

4. Frecventarea sălii de sport sporește încrederea în sine. Exercițiile de bodybuilding/fitness te ajută să ai un corp frumos și o stare psihică bună. Dacă vei arăta mai bine din punct de vedere fizic, vei avea mai multă încredere și respect de sine.

5. Vei fi mai disciplinat. Odată ce ți-ai stabilit un orar de mers la sală și vei vedea că starea fizică și psihică este mult mai bună, vei face tot posibilul să respectați programul pe care ți l-ai format.

6. Vei reuși să te concentrezi mai bine după o sesiune de antrenament prin eliberarea stresului și obținerea unei stări de bine.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări