Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

7 motive pentru care băutorii de cafea au succes

Iubitorii de cafea găsesc întotdeauna motive să spună că o cană de cafea le aduce beneficii. În realitate, efectele cafelei, atunci când este consumată în moderație, sunt vizibile în productivitatea oamenilor. Pentru că și eu sunt o iubitoare declarată de cafea, îți ofer 7 motive pentru care cei care consumă cafea pot avea mai mult succes.

Sunt mai activi fizic

Unul dintre principalele motive pentru care se consumă cafea este pentru a ne oferi un plus de energie. Datorită cafeinei, nivelul de adrenalină din corp crește și îți îmbunătățește performanța fizică. Unele studii au demonstrat chiar că o cană de cafea, băută cu aproximativ o oră înainte de antrenamentele fizice, poate ajuta la arderea mai multor calorii și la o execuție mult mai corectă a exercițiilor.

Este un superaliment secret

Cafeaua aduce antioxidanți în corp și ajută la eliminarea radicalilor liberi. De fapt, efectele cafelei includ, pe lângă cele clasice, și scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2. Desigur, studiile iau în considerare și modul în care consumi cafeaua.

Cafeaua ne face mai deștepți

Pentru că îți oferă mai multă energie, creierul tău va funcționa la viteză mai mare. Astfel, își sunt îmbunătățite memoria, funcția cognitivă, capacitatea de învățare și timpul de reacție.

Sunt mai puțin predispuși la depresie

Cafeaua te face să te simți bine! Un studiu de la Universitatea Harvard a confirmat că băutorii de cafea sunt cu 10% mai puțin probabil să devină depresivi. Acest efect este pus pe baza antioxidanților conținuți de boabele de cafea.

Sunt mai puțin predispuși la obezitate

Cafeaua are un conținut important de cafeină, iar cafeina îți mărește ritmul metabolic și ajută procesul de ardere a grăsimilor cu până la 29%. Asta înseamnă că te poate ajuta să slăbești, pentru că îți crește ritmul metabolic în timp ce îți oferă energia necesară pentru arderea grăsimilor.

Au creierul mai sănătos

Pe lângă beneficiul de a-ți îmbunătăți memoria, cafeaua te ajută să întârzii sau să previi apariția unor boli degenerative ale creierului cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

Sunt mai punctuali

Băutorii de cafea sunt mai predispuși să ajungă la timp la locul întâlnirilor (fie el job sau activități de petrecere a timpului liber) decât cei care aleg să bea ceai dimineața. Un studiu din Marea Britanie a dovedit că această calitate face ca băutorii de cafea să fie mai sociabili, mai plăcuți și mai bine plătiți.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *