Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cele mai frumoase locuri din Maramureș și Bucovina

Maramureșul și Bucovina sunt două regiuni istorice situate în nordul țării. Acestea se învecinează cu regiunile Crișana, Transilvania și Moldova și cu țările Ungaria și Ucraina.

Maramureșul și Bucovina se numără printre cele mai vechi și cele mai frumoase teritorii din țară noastră. Acestea se remarcă prin peisajele lor naturale spectaculoase și prin tradițiile populare și folclorice. De asemenea, locuitorii din aceste zone păstrează obiceiuri vechi, transmise din generație în generație care, împreună elementele naturale atrag anual mii de turiști atât din țară, cât și din străinătate. Pe lângă istoria lor bogată, aceste teritorii adăpostesc și numeroase obiective turistice pe care îți recomandăm să le vizitezi. Iar, dacă vrei să te cazezi în Maramureș sau Bucovina, află de pe Cazare.info unde poți face asta.

Stațiunea Tășnad

Băile Tăşnad

Sursă foto: Stațiunea Tășnad

Stațiunea Tășnad este una dintre cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice din județul Satu Mare, din regiunea istorică Maramureș. Aceasta este o stațiune cu apă termală ce include trei bazine cu apa caldă, a cărei temperaturii ajunge la 37-40 de grade și un bazin cu apă rece. Apele stațiunii, bogat mineralizate, ajută la tratarea unor reumatice și dermatologice. În afara ștrandurilor, în apropierea stațiunii mai puteți vizita și un muzeu și o biserică reformată medievală, ce datează din anul 1476. Acesta este doar unul dintre locurile frumoase din județul Satu Mare, însă îți recomand să vizitezi și altele.

Valea Vaserului

mocanita_44677770

Sursă foto: © Abdelmoumen Taoutaou

În județul Maramureș, situat în regiunea omonimă, se află una dintre cele mai frumoase văi din țara noastră. Este vorba despre Valea Vaserului, o zonă de munte pitorească ce se întinde pe o lungime de 40 de kilometri.

Valea impresionează prin peisajele sale naturale, dar și prin izvoarele sale cu ape minerale, însă turiștii sunt atrași aici și de obiceiurile și tradițiile populare maramureșene, transmise din generație în generație. În plus, vizitatorii zonei se pot plimba pe aici și Mocănița, celebrul tren de munte cu aburi și pot înnopta la una dintre numeroasele pensiuni amenajate în zonă. Dacă ajungi în această zonă a Transilvaniei, îți recomand să vizitezi Valea Vaserului, dar și alte locuri frumoase din județul Maramureș.

Mănăstirile din Bucovina

manastirea-sucevita_35071066

Sursă foto: © Amoh0303

În regiunea istorică Bucovina, ce cuprinde și județul românesc Suceava, pot fi vizitate și admirate unele dintre cele mai vechi și mai impresionante mănăstiri din lemn din țara noastră. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt: Mănăstirea Putna, Voroneţ, Sucevița, Moldovița, Humor, Dragomirna, Râșca și Bogdana. După ce vizitezi mănăstirile, îți recomand să nu te oprești aici și să vizitezi și alte locuri frumoase din județul Suceava, și interesează-te de ofertele de cazare din aceasta zonă a țării.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *