logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Stațiuni ideale pentru a merge la schi în weekend

Odată cu venirea iernii și căderea primelor ninsori, avem ocazia să facem diverse activități specifice acestui anotimp. Cel mai bun moment al săptămânii când putem face acest lucru este în weekend, și ce poate fi mai plăcut iarna decât să mergi la schi, la săniuș sau să te dai cu snowbordul.

Pentru că în România iarna s-a așternut deja, iar zăpada permite practicarea sporturilor de iarnă, îți recomand să profiți de vremea frumoasă de afară și să îți petreci acest weekend într-o stațiune de schi, împreună cu cei dragi.

În țara noastă există numeroase stațiuni unde se pot practica sporturile de iarnă și unde se poate ajunge ușor, indiferent de zona în care locuiești. În cele ce urmează îți prezint câteva stațiuni unde poți merge la schi.

Centrul țării

partie-schi-bucegi_64076748Sursă foto: Catalina Panait

Dacă locuiești în București sau în alte localități din sudul țării poți merge la schi pe Valea Prahovei. Aici există numeroase stațiuni turistice dedicate sporturilor de iarnă, printre care cele mai cunoscute sunt: Sinaia, Bușteni, Azuga sau Predeal.

Pe lângă numeroasele pârtii de schi, poți profita de ieșirea la munte pentru a face și câteva drumeții în această zonă de superbă a țării noastre.

Moldova

Vatra Dornei

partie-schi-vatra-dornei_33965785Sursă foto: Johnypan 

Dacă locuiești în partea de nord sau nord-est a țării (Bucovina) poți merge la schi în Stațiunea Vatra Dornei. Aici există patru pârtii de schi, de lungimi și dificultăți diferite. De asemenea, pe lângă schi, aici poți face și drumeții în natură și poți vizita faimoasele mănăstiri medievale din Bucovina: Voroneț, Humor, Moldovița, Sucevișa și Putna.

Gura Humorului

partie-schi-gura-humoruluiSursă foto: Partia de ski Soimul, Gura Humorului

O altă pârtie de schi cunoscută, din nordul țării, este cea din Stațiunea Gura Humorului. Dacă optezi pentru această stațiune, nu vei regreta pentru că ea este situată în regiunea Obcinele Bucovinei, o zonă spectaculoasă atât din prisma peisajelor naturale, cât și a tradițiilor care se păstrează și se transmit din generație în generație.

Transilvania

Băișoara

partie-schi-buscat-baisoaraSursă foto: Buscat Resort – Baisoara

Transilvania este o altă regiune a țării unde vei găsi numeroase stațiuni turistice ideale pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Dacă locuiești în această zonă pitorească a țării, poți merge la schi în Stațiunea Băișoara, din județul Cluj. Aceasta este una dintre cele mai bine dezvoltate stațiuni din Transilvania dedicate sporturilor de iarnă, aici existând patru pârtii de schi amenajate la standarde europene. De asemenea, despre localitatea Băișoara se spune că a fost creată special pentru a înființa aici un o stațiune dedicată acestui sport.

Straja

parie-schi-strajaSursă foto: Ski Straja

O altă stațiune din Transilvania ideală pentru pasionații de schi este Straja. Datorită poziționării sale, într-o zonă montană pitorească (n.r. Munții Vulcanului), localitatea Straja, din județul Hunedoara, a fost transformată într-un sat de vacanță unde au fost amenajate și câteva pârtii ideale pentru schi, săniuș sau snowboard.

Maramureș

Șuior

partie-schi-vatra-dornei_33965785Sursă foto: Turist Suior

De un weekend la schi se pot bucura și cei care locuiesc în regiunea Maramureș. Cele mai vizitate pârtii de schi din această zonă a țării sunt cele din stațiunea montană Șuior, un complex dedicat sporturilor de iarnă situat în apropierea orașului Baia Sprie. Acesta cuprinde șapte pârtii de dificultăți diferite, dar și numeroase alte facilități.

Cavnic

partie-schi-cavnic_22370618Sursă foto: Salajean

O altă stațiune de schi cunoscută din această zonă de basm a țării este Cavnic, din Munții Gutâiului. Aici vei găsi mai mai multe pârtii, potrivite atât pentru schiorii începători, cât și pentru cei mai experimentați.

Toate pârtiile sunt deschise, de obicei, din luna decembrie, până în luna martie, în funcție de condițiile meteorologice. Poți afla mai multe detalii despre pârtiile din România de pe site-ul Ski în România.

Ce alte stațiuni din apropierea ta știi unde se poate schia?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *