Cele mai bune motive pentru a vizita o țară sau un oraș sunt peisajele magnifice și atracțiile turistice de aici.
România a fost clasată, în ultimii 10 ani, în cele mai mari topuri ale celor mai frumoase țări din lume, fapt ce demonstrează că țara noastră merită vizitată. În cele ce urmează vă recomandăm opt obiective turistice pe care merită să le vizitezi în România.
Transfăgărăşanul
Sursă foto: Glacyer
Finalizat în anul 1974, după 4 ani de muncă, Transfăgărășanul este cea mai cunoscută șosea montană din România. Drumul are o lungime de 92 kilometri, iar cel mai înalt punct al acestuia este la 2042 m înălțime.
Datorită frumuseții naturale a zonei, a peisajelor magnifice și a serpentinelor, anual, șoseaua este vizitată de turiști din toată Europa. Printre cele mai cunoscute atracții turistice de aici se numără: Lacul și Cascada Bâlea, Lacul și Barajul Vidraru și Lacul și Masivul Capra.
Munții
Sursă foto: Andrei Stancu
România este acoperită, în proporție de 30%, de Munții Carpați. În țara noastră, lanțul carpatic se întinde pe o lungime de aproximativ 800 km și cuprinde mai multe vârfuri de peste 2.000 m. Dintre acestea, cele mai înalte vârfuri sunt: Vf. Omu de 2.505 m, Vf. Peleaga de 2.509, Vf. Parângul Mare de 2.519 m și Vf. Moldoveanu de 2.544 m.
Castelul Bran
Sursă foto: Vania Dobrinova
Considerat a fi un monument istoric și arhitectural, Castelul Bran este situat la 30 km de Brașov, în Pasul Bran-Rucăr. Castelul a fost construit de sași, prin acordul scris a lui Ludovic I al Ungariei. În anul 1993, în urma lucrărilor de restaurare, castelul a fost deschis spre vizitare turiștilor. Momentan, edificiul se află în posesia moștenitorilor Principesei Ileana a României: Arhiducele Dominic de Habsburg, Arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen și Arhiducesa Elisabeta Sandhofer.
Cascada Bigăr
Sursă foto: Adrian Catalin Lazar
Declarată prin lege rezervație naturală, din anul 1982 și arie protejată, din anul 2000, Cascada Bigăr a fost declarată de site-ul The World Geography, în anul 2010, drept cea mai frumoasă din lume. De asemenea, tot în același an, obiecitvul turistic a fost inclus într-un ghid turistic realizat de National Geographic Traveler.
Biserica armeană „Sfânta Maria” din Botoșani
Sursă foto: Panoramio
Biserica „Sfânta Maria”, din Botoșani, este considerată a fi cel mai vechi lăcaș de cult al comunității armene din România. Edificiul, ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”, este atestat documentar din anul 1350.
Arcul de Triumf din București
Sursă foto: Bogdan Carstina
Arcul de Triumf se află în orașul Bucureşti. Monumentul a fost construit în perioada 1921-1922, de Petre Antonescu, pentru a comemora Primul Război Mondial.
Cetățuia din Cluj-Napoca
Sursă foto: Alexandru Ionas-salagean
Cetățuia este o fortificație din Cluj-Napoca, construită în perioada Habsburgică, între anii 1715 și 1735. Zidurile cetății au formă de stea, iar de-a lungul timpului, din totalul celor patru porți de acces în interiorul acesteia, două au fost distruse. În prezent, cele mai cunoscute construcții de aici sunt Hotelul Belvedere și Turnul Parașutiștilor.
Delta Dunării
Sursă foto: Titel Folea
Delta Dunării se întinde pe o suprafață de 3446 km², aflată în mare parte în Dobrogea. Pe lângă frumusețea sa naturală, această zonă a țării noastre atrage vizitatori și prin alte obiective turistice, precum: Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” din Tulcea, Castrul Roman Halmyris din Murighiol, Munții Măcinului sau Marea Neagră.
Voi care dintre obiectivele turistice prezentate le-ați vizitat?