Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cele mai frumoase obiective turistice din Transilvania

Transilvania este una dintre cele mai vechi și mai frumoase regiuni istorice și folclorice ale țării noastre. Aceasta se află situată în centul țării și este cea mai mare regiune din România, acesta incluzând zece județe.

Transilvania are o istorie bogată, această zonă fiind locuită în permanență încă din Antichitate. De-a lungul timpului, acest teritoriu a aparținut mai multor imperii precum Imperiul Roman, Imperiul Austriac, apoi Imperiul Austro-Ungar, iar începând 1918 această regiune face parte din România. Pe lângă istoria sa bogată, Transilvania se poate mândri și cu peisaje naturale impresionante, dar și cu numeroase obiective turistice spectaculoase, unele dintre ele unice în țară. Dacă vrei să vizitezi această regiune istorică și folclorică a țării noastre, iată care sunt locurile pe care nu trebuie să le ratezi. Iar, dacă vrei să te cazezi în Transilvania, află de pe Cazare.info unde poți face asta.

Salina Turda

salina-turda_58185883

Sursă foto: © Andrei Stancu

Salina Turda este unul dintre cele mai frumoase și cele mai vizitate obiective turistice din județul Cluj. Aceasta se află în orașul Turda și, din 1992, de când a intrat în circuitul turistic, este vizitată de milioane de turiști români și străini. Aceasta reprezintă un adevărat muzeul al mineritului în sare, iar în interiorul ei, la 42 de metri adâncime, este amenajat și un parc de distracții. În afara Salinei Turda, poți descoperi și alte locuri frumoase din județul Cluj.

Grădina botanică din Jibou

gradina-botanica-jobou_39580716

Sursă foto:© Andrei Alexa

Grădina botanică Jibou se află în localitatea cu același nume, din județul Sălaj. Aceasta a este amenajată pe locul unui fost parc și cuprinde mai multe secții impresionant amenajate, ce incld numeroase specii de plante, aceasta fiind una dintre cele mai frumoase grădini de acest fel din țară și printre cele mai vizitate obiective turistice din Sălaj. Dacă plănuiești o vacanță în această zonă, poți vizita și alte locuri frumoase din județul Sălaj.

Colibița

lacul-colibita_41743016

Sursă foto: © Adrianmiresian

Lacul de acumulare Colibița, aflat în județul Bistrița-Năsăud, este locul potrivit de vacanță pentru iubitorii de natură. Fiind situat la poalele munților Călimani, de aici se poate pleca în drumeții montane, înălțimile Călimanilor oferind priveliști incredibile. Stațiunea Colibița este recomandată și pentru proprietățile curative ale aerului puternic ozonat de aici. Descoperă mai multe locuri frumoase din județul Bistrița-Năsăud.

Cetatea Sighișoarei

sighisoara_52295365

Sursă foto:  © Draghicich

În județul Mureș poți vizita unul dintre cele mai vechi și mai frumoase orașe medievale din țara noastră. Este vorba despre Cetatea Sighișoarei, locul unde s-a domnitorul român Vlad Țepeș, în jurul căruia s-a născut legenda Contelui Dracula. Frumoasa cetate transilvană datează din sec. al XIII-lea și își păstrează și în prezent farmecul medieval. Dacă ajungi în această zonă a Transilvaniei, îți recomand să vizitezi Sighișoara, dar și alte locuri frumoase din județul Mureș și interesează-te de ofertele de cazare din aceasta zonă a Transilvaniei.

Lacul Sfânta Ana

lacul-sf-ana_63125661

Sursă foto: © Selena Ava

Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din țara noastră. Acesta se află în județul Harghita și este unul dintre cele mai vizitate zone de agrement de aici, turiștii putându-se bucura de aerul proaspăt de munte, dar și de drumeții sau excursii cu bicicleta, în natură. Dacă ai fost deja la Lacul Sfânta Ana, poți vizita și alte locuri frumoase din județul Harghita.

Valea Zânelor

peisaj-rural-jud-covasna_6261931

Sursă foto: © Emicristea

Valea Zânelor este cea mai vizitată zonă de agrement din județul Covasna. Aceasta se află într-o zonă de munte și, pe lângă peisajul superb și drumețiile în natură, aici vei avea ocazia și să te plimbi cu Mocănița, celebrul tren de munte cu aburi.Descoperă mai multe locuri frumoase din județul Covasna.

Orașul Brașov

orasul-brasov_52331911

Sursă foto: © Mihocphoto 

Orașul Brașov este reședința județului Brașov. Acesta este cel mai mare și cel mai frumos oraș din Carpații de Curbură, fiind situat într-o zonă de munte și înconjurat de păduri. Aici vei avea ocazia să vizitezi Biserica Neagră, Piața Sfatului sau Castelul Bran, aflat în apropierea orașului, dar și multe alte obiective turistice. Dacă îți place Brașovul, îți recomandăm să nu te oprești aici și să vizitezi și alte locuri frumoase din județul Brașov.

Orașul Sibiu

orasul-sibiu_21913322

Sursă foto: © Mihai-bogdan Lazar

Un alt oraș medieval pitoresc din Transilvania, pe care ți-l recomand să îl vizitezi, este Sibiul. Acesta este unul dintre cele mai mari și mai frumoase centre culturale, arhitecturale și istorice din această regiune a țării, fiind și singurul oraș din România care a primit titlul „Capitală Europeană a Culturii” în anul 2007. Pe lângă numeroasele evenimente artistice care au loc aici, în oraș te poți plimba prin Piața Mică și Piața Mare, poți vizita Muzeul Brukenthal sau Muzeul Astra. Reședința județului nu este singurul obiectiv turistic pentru care merită să vizitezi zona, aici poți descoperi numeroase alte locuri frumoase din județul Sibiu.

Cetatea Alba Carolina

cetatea-alba-carolina_58506963

Sursă foto: © Marcel Ilie

Cea mai cunoscută atracție turistică din județul Alba, Cetatea Alba Carolina este un obiectiv turistic care sigur te va impresiona. Aici vei descoperi două fortificații foarte frumoase, una romană și una medievală, „Cetatea în formă de stea” fiind restaurată recent. În interiorul ei se află și principalele monumente istorice și muzee din orașul Alba Iulia. După ce o vizitezi cetatea, îți recomand să mergi și în alte locuri frumoase din județul Alba.

Sarmizegetusa Regia

sarmizegetusa-regia_63127960

Sursă foto: © Ionut David

Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei și cetatea de scaun a regelui Decebal, este unul dintre cele mai vechi monumente istorice din județul Hunedoara, devenit un punct turistic foarte vizitat. Aceasta face parte dintr-un sistem de șapte fortificații dacice ce aveau rol de apărare. În plus, „țara” lui Decebal era alcătuită din sute de cetăți dacice, răspândite pe un teritoriu de aproximativ 5000 de kilometri. Dacă ajungi în această parte a Transilvaniei, îți recomand să vizitezi celebra cetate dacică, dar și alte locuri frumoase din județul Hunedoara.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *