logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Trucuri care îți pot simplifica viața

Deși există numeroase trucuri care ne pot simplifica viața, majoritatea oamenilor nu profită de acestea. Trucurile din viața zilnică ne pot ajuta să ieșim cu bine din diverse situații neplăcute. Ba mai mult decât atât, pot să ofere celor care le folosesc o poziție respectabilă în fața altor persoane. Iată care sunt câteva dintre aceste trucuri:

 • Petele de suc pot fi îndepărtate ușor cu ajutorul unui amestec de alcool și amoniac. Toarnă-l apoi peste un burete și freacă ușor, cu acesta, zona pătată. După aceea, clătește haina în apă călduță.
 • Pentru a evita ruperea ciorapilor poți folosi fixativ. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici pe talpa dresurilor.
 • Cea mai simplă metodă de a scăpa de guma de mestecat de pe o haină este să o congelezi. Pune-o în congelator timp de câteva ore, apoi îndepărtează guma cu un obiect care are o lamă. Dacă încă mai rămân câteva urme, poți să folosești fierul de călcat. Pune atât sub, cât și peste locul unde s-a lipit guma de mestecat, câte o coală de hârtie, apoi calcă normal haina.
 • Folosește ulei de măsline pentru a debloca fermoarul. Toarnă puțin peste fermoar și se va debloca aproape instantaneu.
 • Dacă deodorantul ți-a lăsat pete pe haine, poți să le îndepărtezi cu ajutorul unui șervețel umed. Simplu și rapid.
 • Vinul roșu poate reprezenta o mare problemă pentru materialele textile. De fiecare dată când îți pătezi hainele cu vin roșu, aplică cât mai repede pe pată bicarbonat, oțet sau alcool incolor. Nu uita apoi să speli haina cu detergent.
 • Folosește o pereche de dresuri în cazul în care întâmpini dificultăți la încălțarea unei perechi de păpuci noi.
 • Dacă ți-ai zgâriat pantofii lăcuiți, poți îndepărta pata apărută cu acetonă sau dizolvant de unchii. Aplică-l pe o dischetă demachiantă, apoi freacă ușor zona de uzură a papucilor, fără a îndepărta însă și culoarea acestora.
 • Îndepărtează mirosul urât al picioarelor cu ajutorul ceaiului negru. Substanțele pe care le conține acest ceai închid porii și atacă bacteriile responsabile de mirosul neplăcut. Într-un litru de apă fierbinte pune 2-3 plicuri de ceai negru și, după ce ceaiul devine doar călduț, înmoaie-ți picioarele timp de 30 minute în acesta. După 7 zile de tratament mirosul va dispărea.
 • O altă soluție care ajută la îndepărtarea mirosului neplăcut al picioarelor este oțetul de mere. Înmoaie-ți picioarele, de două ori pe săptămână, timp de aproximativ 20 minute, într-un amestec de apă și oțet de mare, iar mirosul va dispărea.
 • Respirația neplăcută poate fi înlăturată de țelină sau castraveți. Aceste alimente cresc producția de salivă, eliminându-se astfel bacteriile. Ține în gură, timp de câteva minute, o felie de castravete și vei scăpa de aceasta.

Tu câte dintre aceste trucuri, pe care le poți utiliza zilnic şi care te scapă din diferite situații neplăcute, cunoști?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *