Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Zodiacul amerindian

Înainte ca America să fie descoperită de Cristofor Columb, acest continent era populat de triburi de amerindieni (numiți indieni pentru că, la debarcare, Columb a crezut că a ajuns în India). Aceștia erau oameni foarte spirituali, care credeau că, atunci când te naști, îți este atribuit un animal de spirit, care îți putea influența personalitatea și care te putea ajuta atunci când aveai nevoie. Zodiacul amerindian are 12 astfel de animale care înlocuiesc zodiile din cultura occidentală. Mai jos, poți afla care sunt acestea și ce reprezintă.

Vidra (20 ianuarie – 18 februarie)

Vidra e percepută ca animalul spiritual al celor care au o gândire mai neconvențională, cei care pot fi mai excentrici sau care sunt percepuți drept ciudați. Cei născuți sub protecția vidrei sunt de obicei curajoși, sinceri și intuitivi. Soluțiile pe care aceștia le găsesc în rezolvarea unei probleme nu sunt primele alese, datorită faptului că nu sunt cele mai întâlnite rezolvări. Totuși, atunci când acestea sunt folosite, vidra demonstrează din nou că au o înțelegere mai profundă a lucrurilor decât restul oamenilor. Dacă sunt lăsați de izbeliște, cei născuți sub protecția acestui totem pot deveni fără scrupule sau ticăloși, însă totodată, aceștia se vor izola pentru a fi rebeli. În zodiacul occidental corespondentul acestui totem este vărsătorul.

Lupul (19 februarie – 20 martie)

Lupul este totemul oamenilor emotivi. Acest animal dă dovadă de multă empatie și pasiune, rămânând totuși misterios pentru cei din jur. El este capabil să ofere dragoste și protecție oricui are nevoie, însă are nevoie de spațiu și intimitate când vine vorba de inversarea locurilor (adică atunci când el are nevoie de dragoste). Atunci când este într-un mediu liniștit și iubitor, lupul are o personalitate extrem de plăcută, fiind generos și afectuos, numai că, dacă este lăsat de unul singur, poate deveni răzbunător, încăpățânat și obsesiv. În zodiacul occidental zodia peștilor este corespondentă lupului.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro

Șoimul (21 martie – 19 aprilie)

Șoimul își asumă rolul de leader înnăscut, pentru că îi place să preia inițiativa și să rezolve problemele apărute „cât fierul e cald”. Acesta este impulsiv de la natură și încrezut în acțiunile sale, însă asta e pentru că, de cele mai multe ori, are dreptate. Atunci când este înconjurat de oameni dragi, poate fi pasional și protectiv, iar când vine vorba de relația cu un partener romantic, el este cel care menține focul aprins în relație. Pe de altă parte, dacă este lăsat de unul singur, acesta are tendința să devină mai vanitos, nepoliticos, impacientat și foarte sensibil la remarci din exterior. Acesta este corespondentul Berbecului din zodiacul occidental.

Castorul (20 aprilie – 20 mai)

Castorul este cel care iubește să preia inițiativa în materie de afaceri, doar că se avântă cu capul înainte și nu acceptă niciodată că există și alte metode față de metoda pe care o propune el pentru soluționarea problemei. Încăpățânarea de care dă dovadă face ca acest totem să fie un adversar pe măsură în afaceri. Dacă este înconjurat de pozitivitate și iubire, castorul își arată latura loială și plină de compasiune. Atunci când este singur, el poate deveni posesiv, arogant și totuși laș. Corespondentul său în zodiacul modern este taurul.

Căprioara (21 mai – 20 iunie)

Căprioara este considerată muza zodiacului amerindian pentru că este plină de umor, sociabilă și un bun partener de conversație. Acest totem are o inteligență vastă și iubește să își extindă cunoştinţele. Căprioara este întotdeauna conștientă de aparențele sale și de tot ceea ce o înconjoară, având chiar tendințe narcisiste pe alocuri. Însă, aceste tendințe sunt trecute cu vederea de cei care văd în căprioară amabilitate și simpatie. Poate fi cea care hrănește relațiile cu cei din jur. Totuși, poate fi egoistă, fățarnică, leneșă sau mofturoasă. În zodiacul modern, ea este echivalentul zodiei gemenilor.

Ciocănitoarea (21 iunie – 21 iulie)

Ciocănitoarea este cea mai apropiată de familie dintre toate animalele spirit ale zodiacului. Ea este înțelegătoare, atentă și răbdătoare și îți poate oferi sprijin atunci când ai nevoie. Totodată, aceasta este organizată și economicoasă. Asemănată cu racul din zodiacul occidental, ciocănitoarea poate fi romantică, maternă și devotată, însă tot aceasta poate deveni și posesivă sau geloasă, ranchiunoasă și nervoasă.

Somonul (22 iulie – 21 august)

Somonul are o personalitate excentrică, dar totodată intuitivă, creativă și sociabilă. Un om născut sub protecția somonului nu va avea niciodată probleme în a-și face cât mai mulți prieteni, pentru că transmite o energie pozitivă palpabilă, care parcă corupe mințile celorlalți. Din acest motiv, somonul găsește foarte ușor oameni care să îl susțină în toate aventurile sale. El poate fi asemuit leului în cultura occidentală și poate fi portretizat ca fiind calm, de încredere, senzual și generos, însă, acesta poate fi și egoist, vulgar sau intolerant față de cei din jurul său.

Ursul (22 august – 21 septembrie)

Ursul este descris ca fiind persoana pragmatică, cu mână fermă, care face ceea ce este nevoie pentru situația respectivă. Este echilibrat și asta îl face, de cele mai multe ori, vocea rațiunii. Ursul are o fire modestă, astfel că e posibil să nu îți dai seama de generozitatea și de inima sa mare. Totodată, acesta poate fi destul de timid, dar într-un mediu în care este înconjurat de iubire, este cel care dă dovadă de răbdare, toleranță și iubire. Este un bun mentor, însă poate fi sceptic, leneș sau neîncrezător în unele circumstanțe. În zodiacul modern acesta este asemănat fecioarei.

Corbul (22 septembrie – 22 octombrie)

Restul animalelor din zodiacul amerindian îl consideră ca fiind un antreprenor, entuziast și o persoană fermecătoare. Corbului i se poate observa ușor energia și este văzut de cei din jur drept idealist, diplomat și ingenios. Dacă este înconjurat de iubire, acesta dă dovadă de răbdare și intuiție, romanticism și vorbe dulci, dar lăsat de unul singur el poate deveni răzbunător, aspru, exigent sau inconsecvent. El corespunde zodiei balanță.

Șarpele (23 octombrie – 22 noiembrie)

Șarpele este cel sub protecția căruia se nășteau cei mai mulți șamani de trib. Asta pentru că șarpele este extrem de spiritual și poate insufla asta și celorlalți. El excelează și în domeniul medical, având un talent înnăscut de a vindeca rănile. Poate fi considerat misterios și uneori chiar înfricoșător, iar șarpele este cu siguranță secretos, dar este totodată sensibil și iubitor. Poate da dovadă de iubire, umor, pasiune, inspirație și este extrem de ajutător, dar poate deveni violent și poate avea schimbări de stare mentală foarte ușor. Este corespondentul scorpionului.

Bufnița (23 noiembrie – 21 decembrie)

Bufnița are o personalitate schimbătoare precum vântul. Poate fi caldă, naturală și prietenoasă. De cele mai multe ori, este simbolul celor care se avântă în viață cu toată viteza înainte pentru că iubește aventura. Asta poate fi în detrimentul bufniței pentru că aceasta poate fi și neglijentă sau nesăbuită, iar uneori chiar impulsivă. Are abilitatea de a se adapta ușor și poate fi un bun ascultător. Pe de altă parte, poate deveni și excesivă, delăsătoare, amară la suflet sau ostilă. Este corespondentul săgetătorului.

Gâsca (22 decembrie – 19 ianuarie)

Corespondentul capricornului în zodiacul amerindian este gâsca. Acesta este animalul care dă dovadă de perseverență, organizare, ambiție și care întotdeauna obține ce vrea. Determinarea gâștei nu este bazată pe aprobarea celor din jur, ci pe o concurență internă cu ea însăși. Este extrem de competitivă, însă este la fel de susținătoare față de cei apropiați, iar atunci când este temperată poate fi pasionată, iubitoare, plină de umor și sociabilă. Totuși, aceasta poate fi și obsesivă și poate da dovadă de comportamente dominate de dependență.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *