Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
job-stresant
job-stresant

Relaxează-te și eliberează-te de stres

Există momente și zile în care toate problemele se adună în același timp și simți că parcă îți explodează capul. De fapt, este momentul perfect în care să faci o pauză și să încerci să te relaxezi puțin pentru ca apoi să poți funcționa la capacitate maximă în următoarele ședințe de la serviciu.

Alimente ce elimină stresul

O bucată de ciocolată amăruie este suficientă pentru a-ți înlătura pentru o perioadă stresul. Este dovedit științific că ciocolata reduce nivelul de cortizol, hormonul vinovat de stres, și îl stabilizează. Dacă preferi o băutură în locul ciocolatei, poți opta pentru o cană de ceai verde, iar dacă nu ai niciuna dintre cele două la îndemână, mestecă niște gumă. Studiile arată că mestecând gumă câteva minute reduci semnificativ  nivelul de stres.

Meditează

Meditarea este o metodă cunoscută de eliminare a stresului și menținere a calmului. Înainte de ședința acea care te stresează, închide ochii două minute și concentrează-te pe respirație. Vei vedea cum grijile și stresul vor ieși din mintea ta. Dacă ai ceva mai mult timp la dispoziție, folosește-te de vizualizarea creativă. E bine să îți folosești imaginația și să visezi cu ochii deschiși câteodată, așa că imaginează-ți cum decurge întâlnirea în care cucerești actorul tău preferat (sau actrița). Astfel îi oferi minții tale un moment de relaxare și când revii la realitate, ai o stare de spirit mult mai  bună.

Îndepărtează-te de restul

Poate că nu ai timp să îți petreci un weekend izolat într-o cabană din munți, dar poți oricând să te îndepărtezi de factorii de stres pentru câteva minute. Găsește un astfel de loc în biroul tău (inclusiv baia) în care să poți petrece 5 minute în liniște, fără să fii nevoit să te gândești la nimic. Făcând asta poți să îți aduni gândurile și să te regrupezi, pentru a da randament restul zilei.

Dacă metodele astea nu funcționează, încearcă aromaterapia. Anumite mirosuri creează stări de spirit intense și te trimit într-o stare profundă de relaxare. Levănțica sau arborele de ceai sunt extrem de cunoscute pentru proprietățile lor relaxante. Pune-ți la căști melodia preferată și petrece cele câteva minute lăsând aroma de levănțică să te relaxeze.

Citește și Cum să optimizezi munca sub presiune

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *