Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 trucuri pentru un mic dejun mai sănătos

 

Micul dejun trebuie să fie sursa principală de energie a corpului nostru în prima parte a zilei. Din acest motiv, este foarte important ca meniul de dimineață să fie gândit în așa mod, încât să ofere tot ce are nevoie organismul nostru pentru a funcționa la nivelul optim. Pe de altă parte, e destul de greu să îți concepi o masă la prima oră a dimineții, darămite una care să fie nutritivă. Pentru că știu că și tu vrei să mănânci mai sănătos, îți ofer 10 trucuri care să te ajute să îți transformi micul dejun într-unul plin de nutrienți.

  1. Ascunde verdețuri în smoothies

Dacă obișnuiești să bei smoothies la micul dejun, o opțiune bună de a consuma mai multe verdețuri este să le incluzi în rețetele tale preferate. Partea bună e că, în interiorul smoothie-urilor, gustul acestor frunze, precum spanacul sau pătrunjelul, este acoperit de gustul delicios al fructelor.

  1. Fă-ți mâncarea mai colorată

O metodă utilă de a te face să consumi mai multe alimente sănătoase este să le încorporezi în mâncarea ta obișnuită, făcând ca preparatul să fie mai apetisant. De obicei, mâncarea în culori vibrante este mai poftită de oameni decât cea care are o culoare mai ștearsă sau care nu are culoare.

  1. Adaugă semințe de in

Semințele de in sunt o sursă excelentă de omega-3, deci creează-ți un obicei din a le încorpora în salatele sau în produsele de patiserie pe care le faci. Nu uita să le macini înainte să le folosești, pentru că altfel sunt prea mici pentru a fi descompuse de organism și trec prin sistemul digestiv fără ca nutrienții să fie absorbiți.

  1. Transformă cafeaua într-o masă

În cazul în care singurul lucru pe care îl consumi dimineața este cafeaua, poți modifica acest obicei, încorporând cafeaua într-un smoothie. Astfel, vei reuși să consumi și câteva alimente (majoritatea fiind fructe) pe lângă licoarea preferată în fiecare dimineață.

  1. Folosește scorțișoară

Indiferent dacă o adaugi în cafeaua de dimineață sau în cerealele cu lapte, scorțișoara poate ajuta la menținerea unui nivel potrivit al glicemiei. Acest lucru înseamnă că organismul tău nu va deveni mai sensibil la insulină. Trucul este util mai cu seamă celor care sunt predispuși să facă diabet sau celor care au deja această afecțiune.

  1. Fă-ți rezerve de drum

Încearcă să ai tot timpul ceva pregătit, gata să fie luat la pachet și mâncat în timp ce mergi spre locul de muncă. Aceste rezerve sunt perfecte pentru diminețile în care neprevăzutul te face să fii în întârziere. Cele mai bune opțiuni pentru aceste alimente sunt brioșele sau pachetele congelate cu fructe, pregătite pentru exact o porție de smoothie.

  1. Mănâncă grapefruit

Grapefruit-ul are o mulțime de beneficii pentru organism. Printre acestea se numără capacitatea de a grăbi metabolismul și arderea grăsimilor, dar și menținerea nivelului glicemiei. Poți consuma o jumătate de grapefruit înainte de micul dejun preferat sau în locul micului dejun, o dată sau de două ori pe săptămână. Totuși, asigură-te că nu ești sub diferite tratamente care ar putea interacționa cu fructul. Există cercetări care spun că medicamentele pentru ficat, de exemplu, interacționează negativ cu grapefruit-ul.

  1. Mănâncă fructe și legume în fiecare dimineață

Indiferent de preferințele tale în materie de alimente pentru masa de dimineață, încearcă să îți asiguri cel puțin o porție de fructe și/sau legume. Poți adăuga fructe în cerealele pe care le mănânci sau poți adăuga o mică salată acelei omlete sățioase.

  1. Redu cantitatea de zahăr

Dacă îți place să mănânci un mic dejun dulce, îți recomand să îți iei zahărul din fructe sau din alte surse mai sănătoase, decât din granulele rafinate de zahăr alb. Acesta nu este tocmai sănătos pentru organism. Cea mai bună opțiune este să încerci să consumi cât mai puțin.

  1. Bea apă

Nu uita să îți hidratezi organismul, primul lucru dimineața. Când te trezești, bea un pahar cu apă. Acesta va hidrata organele tale, va repune în funcțiune ritmul metabolic și va reuși să te trezească.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *