Ouăle se află în topul alimentelor preferate la micul dejun, pentru că sunt foarte gustoase, ușor de preparat și conțin multe proteine. Am pregătit mai jos câteva rețete delicioase pentru micul dejun, care au ca preparat-vedetă omleta.
Omletă cu praz, spanac și feta
Ai nevoie de feta mărunțită, ulei de măsline, pătrunjel tocat, ouă, tarhon tocat, căței de usturoi zdrobiți, spanac, praz curățat și feliat subțire și unt. Ca să o prepari, călește în untul încins usturoiul, tarhonul și prazul, până când acesta se înmoaie, apoi adaugă frunzele de spanac și asezonează cu sare și piper. Bate ouăle și amestecă-le cu pătrunjelul tocat și puțină apă, apoi toarnă-le într-o tigaie cu puțin ulei încins. După ce începe să prindă formă, toarnă peste omletă amestecul de tarhon, usturoi, praz și spanac, apoi împătură omleta. Când este gata, așeaz-o pe farfurie și, cât este încă caldă, presară brânză feta peste.
Omletă cu salam, mozzarela și busuioc
Ai nevoie de mozzarella, unt, salam mărunțit, piper negru proaspăt măcinat, sare, ulei de măsline, roșii cherry înjumătățite, ouă și frunze de busuioc tăiate mărunt. Înainte să te apuci efectiv de treabă, pornește cuptorul să se preîncălzească. Acolo vei pune la copt roșiile chery tăiate în jumătăți, amestecate cu ulei și puțin piper, pe care le vei pune pe o tavă. Ai grijă să mai amesteci din când în când, pentru ca rezultatul să fie roșii uscate și caramelizate puțin. Într-o tigaie, pune salamul mărunțit la călit, în ulei, iar apoi scoate-l pe un șervețel de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. În aceeași tigaie (în care ai pus de această data unt la topit), vei începe să faci omleta, din ouăle bătute cu sare și piper, la care se adaugă salamul, roșiile și puțin busuioc.
Omletă cu ceapă și ierburi aromate
Ai nevoie de ceapă toccata, puțină apă, ulei de măsline, ouă, ierburi aromatice mărunțite (după preferință poți pune busuioc, mărar, rozmarin, tarhon sau orice altceva), brânză ricotta, sare și piper. Începe prin a căli ceapa în puțin ulei și apoi pune apa peste aceasta pentru a o carameliza (suficientă încât să treacă peste stratul de ceapă). Vei știi că este gata când apa se evaporă. Redu apoi focul și toarnă ouăle bătute, iar când acestea încep să se facă, apoi presară ierburile aromate și brânza ricotta. Împătură omleta și las-o să se coacă până la capăt.
Dacă nu îți surâde niciuna dintre aceste rețete, te invit să încerci una dintre celelalte propuneri ale noastre, precum Omleta în stil asiatic, Omleta Toscană sau Omleta Coaptă.