Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile consumului de vișine

Toată lumea știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Din acest motiv, dimineața trebuie să mâncăm alimente variate astfel încât să obținem aportul necesar de proteine, fibre, glucide și grăsimi bune.

La micul dejun sunt recomandate și fructele pentru a avea un plus de energie. Vișinele sunt o idee excelentă pentru masa de dimineață. Fie le mâncați ca atare, fie le combinați cu alte fructe și obțineți o salată delicioasă, fie preparați un suc proaspăt. Modalitățile de a le consuma sunt multiple, trebuie doar să vă atragă gustul lor acrișor, care nu este pe placul tuturor.

Beneficiile vișinelor

Vișinele sunt considerate „superfructe” datorită capacității lor de a reduce riscul apariției unor boli, ameliorarea durerilor și protecției antioxidante.

Vișinele pot fi considerate pe bună dreptate un analgezic și antiinflamator natural. Dacă vă confruntați cu afecțiuni precum artrită, dureri de spate sau dureri musculare și veți mânca vișine, durerea se va reduce semnificativ. De asemenea, aceste fructe acrișoare sunt recomandate pentru persoanele care suferă de insomnie. Vișinele relaxează mușchii, acționează asupra sistemului nervos și ne ajută să avem un somn liniștit și odihnitor.

Vișinele previn apariția bolilor cardiovasculare grave, cum ar fi infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. Acest lucru se datorează pectinei, care ajută la reducerea colesterolului rău din sânge, una dintre cauzele apariției acestor boli.

Sursă de tinerețe

Aceste superfructe ajută la menținerea organismului tânăr datorită cantităților mari de betacaroten. Acesta previne apariția ridurilor prin menținerea elasticității pielii și protejează vederea.

În plus, cei care vor să dea jos câteva kilograme trebuie să ia în calcul faptul că vișinele au puterea de a reduce cantitatea de grăsime de pe abdomen.

De asemenea, vișinele au o cantitate mare de antioxidanți, benefici în reducerea riscului formării radicalilor liberi care atacă celulele și favorizează apariția diferitelor forme de cancer.

Bogate în vitamine și minerale

Nu în ultimul rând, vișinele sunt o importantă sursă de vitamine și minerale. Cu cât consumați mai multe vișine la micul dejun cu atât mai mult va avea de câștigat organismul. Aceste fructe acrișoare conțin magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, fosfor, vitaminele B1, B2, E.

Vișinele pot fi mâncate și în extrasezon. Pentru a vă bucura de ele tot timpul anului, trebuie ca în perioada lor să le culegeți sau să le cumpărați și apoi să le păstrați la congelator. Prin înghețare nu își vor pierde proprietățile.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *