Chefirul – beneficii extraordinare pentru sănătatea ta

chefirul

Chefirul este o băutură pe bază de lapte produs prin acțiunea unei ciuperci în acest mediu lactic. Este foarte asemănător ca și consistență cu laptele bătut, dar are un gust puțin mai amărui.

Chefirul a fost descoperit la popoarele nomade din Caucaz. Acestea puneau laptele de vacă, oaie sau capră pe care îl luau la drum în diverși săculeți de piele, iar sub acțiunea căldurii solare rezulta un lapte acru, destul de gustos. Acesta era și secretul lor de a se menține tineri și sănătoși până la adânci bătrâneți.

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii:

Ajută digestia

Chefirul conține o serie de culturi probiotice care ajută la păstrarea funcției digestive în parametri normali. Cuvântul probiotic provine din limba greacă și înseamnă „pro viață”. Astfel, bacteriile probiotice au rolul de a ne proteja organismul împotriva actor bacterii care ne cauzează diverse boli.

Ajută la detoxifierea organismului

Consumul regulat de chefir ajută la eliminarea toxinelor din organism, prevenind și dezvoltarea unor microbi patogeni. Acesta poate fi consumat atât de persoanele care au intoleranță la lactoză cât și de persoanele care urmează un tratament medicamentos. În plus, chefirul vă ajută să le asimilați mai bine, stopând și efectele secundare.

Combate riscul de a suferi de osteoporoză

Chefirul conține o cantitate foarte mare de calciu care ajută la întărirea sistemului osos, dar și vitamina K2, un element de bază care favorizează metabolismul calciului. Încearcă să-l introduci regulat în alimentația ta zilnică atât la micul dejun, după mesele principale sau seara. Mulți nutriționiști recomandă consumul chefirului chiar înainte de culcare, deoarece calciul conținut este mai ușor de asimilat în timpul somnului.

Întinerește pielea

Cine nu își dorește o piele netedă și fină tot timpul? Datorită efectului său antioxidant, chefirul previne acneea, psoriazisul și ridurile, iar acizii hidroxi alfa pe care îl conține penetrează țesuturile piele și ajută la eliminarea celulelor moarte.

Astfel, chefirul conține foarte multe vitamine (A, B1, B12, D si K), minerale (calciu, fosfor, magneziu), dar și peste 30 de culturi probiotice. Astfel, ne ajută să tratăm o gamă largă de probleme gastrointestinale, întărește sistemul imunitar, întărește oasele și scade colesterolul. Acesta se poate consuma de către oricine, copii sau vârstnici, inclusiv de persoanele care au intoleranță la lactoză, fiind o alegere foarte sănătoasă pentru micul dejun. Dacă vi se pare prea acru ca atare, îl puteți combina cu diverse fructe de sezon, fructe exotice, cereale sau fulgi de ovăz.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.