Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
tarate de grau
tarate de grau

De ce să mâncăm tărâțe de grâu la micul dejun

Tărâțele de grâu nu trebuie folosite atât ca aliment, ci mai degrabă ca medicament. Acestea rezultă din măcinarea grâului și ele sunt de fapt coaja bobului de grâu. Sunt la îndemână, costă puțin și se găsesc atât în magazinele de pâine, cât și în cele cu produse bio sau plafar-uri. Atunci când cumpărați tărâțe de grâu este recomandat să fiți atenți la calitatea acestora. Achiziționați-le din surse sigure, ca să fiți siguri că provin din grâu de calitate.

Înainte de a afla care sunt beneficiile tărâțelor de grâu, iată două moduri de a le consuma. Rețetele cu tărâțe au fost prezentate în cartea “Hrană vie. O speranță pentru fiecare”, de Ernst Gunter:

Preparat uscat de tărâțe

2 linguri de tărâțe, 1 lingură miez de floarea soarelui, 2 linguri migdale sau nuci tăiate mărunt, 1 lingură semințe de in pisate, 1 lingură stafide puțin înmuiate, 1 lingură drojdie de bere, 1 lingură de ulei, 1 linguriță suc de lamâie, 1 linguriță scorțișoară, 1 lingură uruială de ovăz, miere. Amestecul trebuie să fie foarte bine mestecat în gură.

Tărâțe picante

2 linguri de tărâțe, 2 linguri de uruială de ovăz, 2 linguri de semințe de susan zdrobite, 1 lingură de semințe  decojite de floarea soarelui, 1 lingură pulbere verde sau verdețuri, 1 linguri ulei, 2 linguri de ceapă, 1 lingură drojdie de bere, sare, mirodenii, hrean, usturoi, hrișcă.

Tărâțele de grâu conțin o cantitate mare de antioxidanți, ceea ce înseamnă că previn instalarea unor forme de cancer. Sunt o sursă bogată de minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu etc), vitamine, în special cele din categoria B și aminoacizi.

Tărâțele de grâu sunt foarte bune pentru persoanele care suferă de constipație. Ajută la digestie, la buna funcționare a colonului, grație fibrelor pe care le conțin.

Tărâțele sunt recomandate pentru o multitudine de boli, precum: cancer, diabet zaharat, epilepsie, afecțiuni ale ovarelor, boli digestive (diaree, ulcer, constipație etc), boli ale sistemului nervos, inclusiv depresie, reumatism, afecțiuni renale, hipertensiune, laringită etc.

Nu în ultimul rând, tărâțele de grâu sunt un aliat excelent în curele de slăbire. Pentru că ușurează digestia și accelerează metabolismul, conțin puține grăsimi, dar suficiente substanțe nutritive, tărâțele dau rezultate vizibile în încercarea de a da jos kilogramele în plus.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *