Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 Alimente care previn îmbătrânirea

Piața produselor anti-îmbătrânire crește constant, însemnând că românii au devenit din ce în ce mai conștienți de efectele trecerii timpului asupra propriului organism. Totuși, multe dintre aceste produse au un cost exorbitant, astfel încât nu mulți și le permit. Putem, însă, în lipsa banilor, să apelăm la un stil de viață preventiv și la o dietă echilibrată, cu alimente care să ne ajute să îmbătrânim frumos și, mai ales, sănătos.

Există o serie de alimente anti-îmbătrânire care ne pot ajuta în acest scop:

1. Avocado

ulei-de-avocado_34375972

Sursa foto: © Tashka2000

Uleiul care se găsește în aceste fructe vă ajută să vă mențineți pielea tânără și bine hidratată. Acestea conțin acizi grași mononesaturati care reprezintă cel mai sănătos tip de grăsime pentru sistemul cardiovascular.

2. Fructele de pădure

fructe-de-padure_43770665

Sursa foto: © Oksix

Conțin o multitudine de antioxidanți, reducând efectul radicalilor liberi și ajutând corpul să producă o cantitate considerabilă de colagen, ceea ce vă menține pielea fermă și tânără pentru mult, mult timp.

3. Iaurt degresat

iaurt-simplu_35004409

Sursa foto: © Tashka2000

Puteți adăuga alături de fructele de mai sus și o cană de iaurt, la mic dejunul dumneavoastră, deoarece acesta este plin de proteine și calciu, așa cum bine știți, dar și de vitamina B, responsabilă de creșterea și divizarea celulară.

4. Fructele și legumele bogate în apă

pepene-rosu_41742855

Sursa foto: © Svetlana Kolpakova

Pepenii, perele sau castraveții fac parte din această categorie şi vă vor ajuta să vă feriți de riduri printr-o hidratare intensă, alături de ceaiurile pe care, credem noi, deja obișnuiți să le beți.

5. Somonul

file-de-somon_37998787

Sursa foto: © Alexander Raths

Conținând acizi grași de tipul Omega 3, somonul este ideal pentru a fi folosit ca și produs… anti-îmbătrânire! Vă va ajuta să vă îmbunătățiți memoria și funcțiile creierului, în timp ce va lupta contra inflamațiilor de orice tip.

6. Produsele care conțin zinc, seleniu și cupru

nuci-si-fructe_27237059

Sursa foto: © Udra11

Zincul este esențial pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos, în timp ce seleniul contribuie la menținerea elasticității pielii. Printre produsele care conțin aceste elemente chimice, enumerăm carnea de pui, cea de vită, nucile, năutul sau fructele uscate.

7. Morcovii și roșiile

legume-taiate_1202228

Sursa foto: © Yana Kabangu

„Cu cât mai colorate, cu atât mai bine”, spun experții, iar noi nu îi contrazicem, deoarece asta înseamnă un conținut mare de vitamine și minerale. Aceste legume sunt pline de fitonutrienți și antioxidanți, ambele substanțe protejând împotriva acțiunilor radicalilor liberi asupra tenului. Licopenul şi betacarotenul vă vor ajuta nu doar să vă protejați tenul împotriva razelor soarelui, ci și să vă creșteți rata de reparare a celulelor acestuia.

8. Tofu și laptele de soia

tofu-si-lapte-de-soia_43313960

Sursa foto: © Amarosy

Aceste produse nu doar că au un conținut bogat de fitonutrienți care să vă ajute să vă menţineţi pielea elastică, ci pot contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire.

9. Broccoli, sfeclă şi varză roşie

broccoli-si-alte-legume_49217550

Sursa foto: © stockcreations

Aceste legume sunt detoxifianți naturali, minimalizând cantităţile de substanţe toxice din corpul dumneavoastră şi ajutând la o ritmicizare a circulaţiei sângelui.

10. Kiwi

kiwi_49861529

Sursa foto: © Nataliya Arzamasova

Pe lângă gustul excelent, acest fruct are şi proprietăți anti-îmbătrânire covârșitoare. El vă va ajuta să vă menţineţi o piele fermă şi curată, oase puternice şi va neutraliza efectele radicalilor liberi asupra organismului. Mai mult, un kilogram de kiwi conţine mai multă Vitamina C decât un kilogram de portocale, aceasta fiind responsabilă de producţia de neurotransmiţători.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Oana Simionescu

Oana Simionescu

Melomană, cafegita şi pasăre de noapte, Oana este ferm convinsă că Universul interior al fiecăruia este la fel de nelimitat ca şi cel exterior, numărul combinaţiilor de idei putând fi infinit. Oana crede că fiecare om este un artist, indiferent de limitele pe care i le-a impus societatea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *