Despre Români şi România

 

head

România este plină de locuri frumoase și de oameni care, de-a lungul timpului, cu invențiile lor au schimbat lumea în care trăim. Trebuie să fim mândri de realizările românilor, astfel că în perioada 5 Mai – 8 Iunie derulăm campania Despre Români și România, prin care dorim să aducem la cunoștința românilor meritele și persoanele care ne-au adus un plus valoare țării noastre.

Astfel, pe perioada campaniei, în fiecare zi vom publica câte un articol despre românii care au schimbat lumea, despre locurile unice din țară sau despre premierele românești.

În prima săptămână vom prezenta tehnologiile care au la bază invenții românești. Chiar dacă vorbim de Conrad Haas care a inventat racheta , de Irimie Ion care a inventat chibritele, de inventatorul pilei Karpen, Nicolae Vasilescu sau Petrache Poenaru, fără a cărui invenție probabil încă nu scriam cu stiloul. De asemenea, tot în prima săptămână vom prezenta Bucureștiul ca fiind primul oraș iluminat cu petrol lampat și Rafinăria de Petrol de la Ploiești.

1

A doua săptămână este dedicată naturii românești. Chiar dacă în România marea și muntele sunt principalele surse de turism, aici se mai găsesc și alte atracții naturale care sunt unice în lume, precum canalul Dunăre – Marea Neagră, Delta Dunării, Peștera Scărișoara, drumul Transfăgărășan, Lacul Ursu de la Sovata sau Cascada Bigăr din Caraș-Severin. Aceste frumuseți naturale merită vizitate de fiecare turist, dar și de români dornici să descopere România Naturală.

2

[quote text_size=”medium”]

De asemenea, dacă îți place campania pe care o desfășurăm și vrei să o susții și tu, distribuie pe pagina ta de Facebook, scrie despre campanie pe blogul tău sau trimite-le prietenilor tăi articolele pe care le vom publica în această perioadă.

[/quote]

În cea de a treia săptămână vom prezenta inventatorii români, ale căror invenții au schimbat modul de viață al numeroase persoane. Vom vorbi despre Nicolae Păulescu a cărui insulină salvează zilnic viețile a sute de mii de oameni, de Ștefan Obreja, care este denumit Părintele Ciberneticii, de Lazăr Edeleanu, care a descoperit modul de rafinare a produselor petroliere, de Victor Babeș, care a pus bazele bacteorologiei și de George Emil Palade, care a descoperit ribozomii. De asemenea, vom aminti de Dragomir Hurmuzescu, care a inventat telescopul modern și de Traian Vuia, care a fost primul om din lume care a reușit să zboare cu un aparat mai greu decât aerul.

3

Premierele Românești sunt prezentate în cea de a patra săptămână de campanie. Astfel, vom aduce la cunoștința românilor Castelul Peleș, care a fost primul castel iluminat electric, Chipul lui Decebal, cea mai înaltă scupltură de piatră din Europa, unicul Cimitir Vesel de la Săpânța, pe Nadia Comăneci, gimnasta care a reușit să ia primul 10 din istoria Jocurilor Olimpice și orașul Timișoara, care a fost primul oraș din Europa iluminat electric.

4

Ultima săptămână de campanie aduce în față unicitățile cu care se mândrește România. Aici vom aminti de Alexandru Ciurcu – inventatorul motorului cu reacție, de Anastase Dragomir – inventatorul scaunului ejectabil, Aurel Persu – inventatorul primului automobil cu profil aerodinamic, de Grigore Antipa – directorul Muzeului de Istorie Naturală de la București și de Radu Silaghi Dumitrescu – inventatorul sângelui artificial. De asemenea, vom vorbi despre Casa Poporului, care este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume și de mănăstirea Voroneț, al cărei albastru nu se poate reproduce nicăieri în lume.

5

Vă așteptăm să ne urmăriți zilnic pe BunaDimineata.ro și pe pagina de Facebook, pentru a cunoaște valorile și istoria cu care România va rămâne mereu cunoscută în lume.

[quote text_size=”medium”]

Pentru cei care vor scrie despre campania „Despre Români și România” pe blogurile lor, îi vom pune ca și Susținători ai campaniei „Despre Români și România”  în această pagină cu link spre articolul realizat.

[/quote]

Vezi toate articolele publicate in cadrul campaniei

Susținători

studentulinfo-150x150   clujlife-150x150   campuscluj-150x150   calatoresc-150x150avantajeunica vivailovebistrita buna-ziua-ias-logocrainicul_ro agerspress-logo